hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kütüphanede zeka oyunları eğitimi

    Kütüphanede zeka oyunları eğitimi
    expand

    Kütüphanede zeka oyunları eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT İlçe Halk Kütüphanesi'ne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen satranç, mangala ve Çin daması gibi oyunların bulunduğu 15 adet zeka oyun takımıyla öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.

    Çocuk ve gençlerin düşünce becerilerini geliştirmek, farklı bakış açısı kazandırmak, karşılaştıkları sorunlarla mücadele edebilmeleri amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulamaya konan proje kapsamında Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'ne de aralarında satranç, Çin daması ve mangala oyununun da olduğu 15 zeka oyunu takımı teslim edildi.

    Zeka oyunu takımlarının gelmesinin ardından öğrencilere haftada bir gün olmak üzere eğitim verilmeye başlandığını ifade eden İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, "Zeka oyunları eğitimi kütüphanemizde, zeka oyunları öğretmeni Aylin Yılmaz gözetiminde başladı. Haftada bir gün kurumumuzda verilecek, ancak dileyen öğrencilerimiz de eğitime katılmasalar bile kütüphanemize gelerek oyun oynayabilir" dedi. Oktay, ayrıca eğitime katılan öğrencilerin okullar arası düzenlenecek zeka oyunları turnuvalarına da yer alacağını söyledi.

    Çocukların yeteneklerini geliştiren, yeni yetenekler kazanmalarına yardımcı olan zeka oyunlarının hızlı karar verme, birkaç sonraki hamleleri düşünme ve ona göre tedbirlerini alma mantığını kazandırdığını vurulayan Oktay, zeka oyunlarının çocuklara ömür boyu süren yararlı bir çalışma olduğunu belirtti. Oktay, ilk hedeflerinin 13 Şubat 2020'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'na katılmak olduğunu, çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow