hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseliler yardım merkezinde gönüllü çalışıyor

    Liseliler yardım merkezinde gönüllü çalışıyor
    expand

    Liseliler yardım merkezinde gönüllü çalışıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Türk Kızılay ve kaymakamlık organizasyonunda kurulan deprem yardım merkezinde, lise öğrencileri gönüllü olarak çalışıyor.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Manavgat ilçesine gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Manavgat Kaymakamlığı ve Türk Kızılay Manavgat Şubesi tarafından ANTBİRLİK Manavgat Kooperatifi deposunda oluşturulan Deprem Yardım Merkezi'nde toplanan yardımlar, ilçeye gelen depremzedelere ulaştırılıyor. Manavgat'ta yakınlarının yanına yerleşen ve AFAD tarafından otellere yerleştirilen depremzedelere yönelik yardımların dağıtımında ilçede bulunan lise öğrencileri de gönüllü çalışıyor. Tatilin 20 Şubat'a kadar uzatılmasıyla öğrenciler, hem otellerden gelen hem de kayıt yaptıran depremzedelerin ihtiyaçlarıyla tek tek ilgileniyorlar.

    Manavgat Anadolu Lisesi öğrencisi Nehir Kılınç, arkadaşlarının söylemesiyle böyle bir çalışmadan haberdar olduğunu belirterek, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi bir sorumluluk olarak gördüğünü söyledi. Kendilerinin depremzedelerin ihtiyaçlarını hazırladıklarını anlatan Kılınç, "Depremzedelerin çoğu akrabalarının yanında kalıyor. Bu nedenle gıda ihtiyacı oluyor. Otellerde kalan depremzedeler için giyim, kıyafet, kadın pedi ve bazen hijyen ihtiyacı oluyor. Özel çocuklar için mama ve bez ihtiyacımız oluyor. Islak mendilimiz çok hızlı tükeniyor. Şu anda battaniye ve ısıtıcı veremiyoruz çünkü gelmiyor. İlk günler yardım yapıldı, bu yardımlara devam etmeliyiz ve bu bir süreç. Daha uzun sürecek" dedi.

    Manavgat Fethi Yılmaz Sezer Turizm ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Hamdi Tozar, depremzedelere özellikle temizlik hijyen maddeleri ihtiyaçlarını verdiklerini söyledi. Lise öğrencilerinin gönüllü olarak çalışmasının gurur verici olduğunu belirten Tozar, "Burada liseli arkadaşlarımız gönüllü olarak çalışıyor. Şu anda öğretmen ve diğer görevlilerden çok liseli arkadaşlarımız var. Ayrıca üniversiteye giden ağabeylerimiz de çalışıyorlar" diye konuştu.

    Iraz Düriye Duran Anadolu Lisesi öğrencisi Ecrin Şimşek de depremzedelere kıyafet bölümünde yardımcı olduğunu anlatarak, şöyle dedi:

    "Burada daha çok çocuk kıyafetleri var. Depremzedeler çocuklarının yaşlarını söylüyor ona göre kıyafet veriyoruz. Yardım çalışmasında 3 gündür yer alıyorum. Vatandaşlarımız yardıma devam etmeli. Burada kız çocukları için tayt, erkek çocukları için pijama ihtiyacı var. Kıyafetlerin çoğu küçük yaş grubu için, büyük yaş grubu için çok kıyafet yok. Yardımları buna göre yapmalılar." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow