hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat Belediyesi'nden meydan altına proje

    Manavgat Belediyesinden meydan altına proje
    expand

    Manavgat Belediyesi'nden meydan altına proje

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi, Manavgat Cumhuriyet Meydanı altında daha önce sergi ve satış alanı olarak kullanılan 2 bin 100 metrekarelik alan için proje hazırladı.

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her yıl 5 milyon turistin ağırlandığı Manavgat'ın kent merkezini hayata geçirdiği projelerle güzelleştirmeye devam ediyor. Başkan Sözen, 2012 yılında resmi bayramların yapıldığı, etkinliklerin düzenlediği, toplanma alanı olarak kullanılan mevcut Cumhuriyet Meydanı'nı, yer altı otoparkı ve altındaki sergi alanı ile birlikte düzenleyerek halkın kullanımına açmıştı. 2 bin 100 metrekarelik ırmak koridorundaki sergi alanında ise kadınlara yönelik el emeği göz nuru çarşısı dükkanları bulunmaktaydı. Zaman içerisinde gerçekten üreten kadınların bu ahşap dükkanları tercih etmemesi, işgal eden kişilerin ticari amaç gütmesi, bu alanla ilgili yeniden proje üretme zorunluluğunu ortaya çıkardı. Sergi alanındaki mevcut dükkanlar yıkılarak proje uygulama safhasına geçilmiş oldu.

    SEYİR TERASLARI, KAYDIRAKLAR VE SERGİ ALANI

    Yeni projede alanın, halkın daha fazla vakit geçireceği, çok işlevli, turizme hitap eden, festivallere katkı sağlayabilecek, engelli vatandaşların kullanımına uygun bir şekilde tasarlandığı belirtildi. Projede 180 metrekarelik üstü pergoleli sergi alanı, kot farklılığını ortadan kaldıracak seyir terasları, süs havuzları, bitki duvarları, çocukların oynayabileceği tırmanma alanı, kaydıraklar ve geniş oturma alanlarının yer alacağı açıklandı. Yeni projede ırmak kenarı yürüyüş yolunun ise kent meydanı ile bütünleştirildiği vurgulandı. Engelli vatandaşların da rahatlıkla rampayla ulaşım sağlayacağı alandaki mevcut ağaçların hepsinin korunduğu belirtildi. Aydınlatmaları, oturma alanları, görsel güzelliğiyle kente yakışacak projenin çok yakında hayata geçirileceği duyuruldu.

    SÖZEN: KİŞİLERE DEĞİL HALKA HİZMET

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, projeyle kente farklı bir canlılık, görsel güzellik getirileceğini ve alanın çok amaçlı kullanımının sağlanacağını söyledi. Başkan Sözen, "Kentimizin can damarı, Cumhuriyet Meydanı altındaki sergi alanımızı yeniden düzenlemek ihtiyacı duyuyoruz. Geçen yıllarda üzerinde Ulu Önderimiz Atatürk'ümüzün bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'mızı yeniledik. Karşısında yeni Kent Meydanımızı açtık. Her iki meydanımızın altına trafik yükünü azaltacak otoparklar yaptık. Şimdi meydan altındaki sergi alanımızı da bu konseptte yeniden tasarlayarak halkımıza ve turizme yakışır hale getirmek istiyoruz. Zamanında üreten kadınlarımızı düşünerek oluşturduğumuz el emeği göz nuru dükkanları da süreç içinde giderek kullanım amacı dışına çıkıldığı için kaldırmak zorunda kaldık. Meydan altı sergi alanımız için hazırladığımız güzel projemizi çok yakında hayata geçireceğiz. Manavgat Belediyemizin gerçek amacının kişilere değil, halkımızın geneline hizmet etmek olduğunun asla unutulmaması gerektiğini de belirtmek isterim. Bu düsturumuzdan vazgeçmeden meydanımızı tüm halkımızı kucaklayacak şekilde yeniden tasarladık. Projemizde bizlere destek veren tüm halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow