hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat Kızılay Hizmet Binası açıldı

    Manavgat Kızılay Hizmet Binası açıldı
    expand

    Manavgat Kızılay Hizmet Binası açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA) - TÜRK Kızılay Manavgat Şubesi'nin hizmet binası törenle açıldı. Açılışa katılan Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, 2021 yılında Manavgat'ta yaşanan orman yangınında Kızılay olarak sahada çalıştıklarını, bu süreçte Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Manavgat'a yardımlar geldiğini belirterek, “Bunun için bu milletle sadece gurur duyalım" dedi.

    Manavgat Kaymakamlığı binasında kendilerine tahsis edilen bir odada hizmet vermeye çalışan Kızılay Manavgat Şubesi, kendi hizmet binasına kavuştu. Kızılay Manavgat Şubesi hizmet binası törenle açıldı. Törene Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kızılay Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya, normal koşullarda yıl içinde vatandaşlara gıda ve giyim yardımı yapıldığını, ancak 28 Temmuz 2021 tarihinde Manavgat'ta yaşanan büyük orman yangınında yaklaşık 1 ay süre ile Kızılay olarak 63 noktada sıcak yemek sunduklarını, yangın sonrasında ise 763 çiftçiye 10 milyon liralık tarım aleti desteği verdiklerini söyledi. Kapukaya, konteynerlerden yeni yapılan yangın konutlarına geçecek 100 ailenin de mobilyalarının Kızılay aracılığı ile bir bağışçı tarafından karşılanacağını söyledi. Kızılay Manavgat Şube Başkanı Kapukaya'nın konuşmasının ardından Kızılay Antalya Şube Müdürü Esra Özkoç bir konuşma yaparak Kızılay Antalya Şubesi'nin faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi.

    TÜRKİYE'NİN YÜKÜ OMUZLARIMIZDA

    Türk Kızılayı'nın ister yurt içinde veya yurt dışında 154 yıldır ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini belirten Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz, devlet kuruluşu değiliz. Devletten en ufak bir katkı en ufak bir destek almıyoruz, tam aksine zaman zaman görüyorsunuz hem ülke içinde hem de 22 ülkede yük alıyoruz, almaktan mutluluk da duyuyoruz. Devletimizin birçok ödevlerini bizim omuzlarımıza yüklediler ve hiçbir zaman için yorulmadık, çünkü bu devlet bizim bu millet bizim milletimiz" diye konuştu.

    Kızılay'ın bağışçılar ile ihtiyaç sahipleri arasında bir aracı vazifesi gördüğünü belirten Can, “Biz millet olarak olduğu zaman değil olmadığı zaman da vermeyi seven bir milletiz, ağzındaki lokmasını paylaşan bir ecdadın torunlarıyız" dedi. Manavgat'ta yaşanan orman yangınının bir daha yaşanmamasını dilediğini belirten Can, yangın sırasında ve sonrasında Türkiye'nin bir bütün halinde kenetlendiğini ve 81 ilden yardımların Manavgat'a ulaştırıldığını ifade ederek, “Bunun için bu milletle sadece gurur duyalım" dedi.

    KİRALIK DEĞİL KENDİ BİNASINA SAHİP OLMALI

    Yaşanan her afette Kızılay'ı afet bölgesinde gördüklerini belirten Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, “Yakın zamanda yaşadığımız Manavgat orman yangınında da Kızılay'ın hizmetlerini yakından müşahede ettik" dedi. Kızılay'ın sadece Türkiye sınırları içinde değil dünya çapında da organizasyonlar düzenlediğini vurgulayan Kaymakam Demir, “78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı felaketlere maruz kalmış insanların yardımcı oldu" dedi. Kaymakam Demir, Manavgat Kızılay Şubesi'nin de aktif olarak çalıştığını belirterek, kiralık hizmet binasının Manavgat'a yakışmadığını, en kısa zamanda kendi binasına sahip olmasını temenni ederek, “Buradan ilan ediyorum en kısa zamanda Manavgat şubemizi kendi binasına kavuşturmak lazım, bu noktada hayırsever vatandaşlarımıza görev düşüyor" dedi.

    Açılış töreninin ardından Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya davetlilere hizmet binasını gezdirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow