hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ın gizli hazineleri gün yüzüne çıkacak

    Manavgatın gizli hazineleri gün yüzüne çıkacak
    expand

    Manavgat'ın gizli hazineleri gün yüzüne çıkacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- TURİZM kenti Manavgat'ın çok az bilinen doğal güzellikleri ve tarihi eserlerinin turizme kazandırılması için çalışma başlatılacak.

    Manavgat'ta, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan tarihi kervan yolu üzerinde bulunan Saygeçit Şelalesi ile Bizans döneminden kaldığı düşünülen tarihi hamam ve kilisenin turizme kazandırılması için çalışmalar başlatılacak. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) destekleri ile Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunun alternatif turizme kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar devam ederken, güzergah üzerinde bulunan ancak çok fazla bilinmeyen Saygeçit Şelalesi ile Bizans döneminden kalan hamam ve kilise kalıntılarının turizme kazandırılması için çalışma başlatılacak.

    Güzergah üzerinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Kaymakam Mustafa Yiğit, “Tarihi kervan yolu üzerinde bulunan doğal güzellikler ile tarihi eserleri turizme kazandırmak istiyoruz. Bu doğal güzelliklerden biri olan ve bölgede Saygeçit Şelalesi olarak bilinen yerin alternatif turizm alanı olarak değerlendirilmesi ve burada bir kamp alanının oluşturulması Manavgat'a katkı olacaktır" dedi. Kaymakam Yiğit, Saygeçit Şelalesi'nin turizme kazandırılması için ilgili kurumlar nezdinde bir çalışma başlatmak istediklerini söyledi.

    Manavgat bölgesinin bulunduğu coğrafi konumu sebebiyle birçok uygarlığı barındırdığını ifade eden MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ise “Manavgat'ta gün yüzüne çıkmayı bekleyen birçok tarihi ve doğal güzellik bulunuyor. Tarihi kervan yolu güzergahının coğrafi işaretlemesinin yapılmasının ardından tek tek bu güzellikleri turizmimize kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow