hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgatlı offroadçulardan sahilde temizlik

    Manavgatlı offroadçulardan sahilde temizlik
    expand

    Manavgatlı offroadçulardan sahilde temizlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- MANAVAGAT Offroad Kulübü üyeleri aileleriyle birlikte sahillerde temizlik kampanyası gerçekleştirdi. Yapılan çalışma sonucunda mendirek bölgesinde onlarca çuval atık madde toplandı.
    Manavgat Offroad Kulübü üyeleri, ilçede caretta caretta kaplumbağalarının koruyucusu olarak bilinen Seher Ulaş'ın organizasyonunda Boğaz mevkisinden mendireğe kadar olan sahilde temizlik çalışması yaptı. Kulüp üyelerinin aileleriyle birlikte katıldığı temizlik çalışmasında onlarca poşet atık madde toplandı.
    Çalışmaya başlamadan önce basın açıklaması yapan Seher Ulaş, bu sene Boğaz mevkisinde yaklaşık 62 bin caretta caretta yavrusunu denizle buluşturduklarını söyledi. Caretta caretta yavrularını koruma sırasında en büyük sıkıntının bireysel offroad kullanıcıları olduğunu belirten Ulaş, "Burada en büyük sıkıntımız, offroad araçlarıydı. Offroad grupları her zaman bize destek verdi. Ama bilinçsiz offroad aracı kullanıcıları, bireysel kullanıcılar hep sıkıntı çıkardı. Çevreyi kirlettiler, izinsiz giriş yaptılar, özellikle caretta carettaların yuvalama döneminde giriş yapıldı. Bununla ilgili offroad grupları suçlandı ama benim her zaman söylediğimiz gibi offroad gruplarına 'giriş yasak' diye bir kere söyledik, hemen uyguladılar" dedi.
    Manavgat Offroad Kulübü üyesi Emin Kaya da caretta carettalarla ilgili bilgi yayınlandıktan sonra kulüp üyelerinin bölgeye gelmediğini hatırlatarak, "Biz yazın başında caretta carettaların yuvalama döneminde bu bilgi yayınlandı ve bizim kulüp üyelerimiz buraya girmedi" diye konuştu.
    Kulüp olarak çevreye duyarlı olduklarını söyleyen Kaya, "Sezonun bitimiyle birlikte burada insanlara farkındalık yaratmak için temizlik kampanyası düzenlemek istedik. Bu sahiller bizim, kurumlarımız da çok güzel yerler yapıyor ama temizlik konusunda maalesef yeterli duyarlılığı gösteremiyoruz. Biz de insanlara örmek olmak için bütün arkadaşlarımızla, aileleriyle birlikte burada bir temizlik kampanyası yapıyoruz. Manavgat Offroad Kulübü olarak etkinliklerimiz bununla sınırlı değil, biz her zaman çeşitli faaliyetler yapıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow