hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta 1258 tüketici başvurusu sonuçlandırıldı

    Manavgatta 1258 tüketici başvurusu sonuçlandırıldı
    expand

    Manavgat'ta 1258 tüketici başvurusu sonuçlandırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde tüketici hakem heyeti tarafından 2020 yılında 1258 dosya sonuçlandırılırken, 957 karar tüketicilerin lehine verildi.

    Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yaptığı açıklamada 2020 yılında İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne 1320 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti. Kaymakam Yiğit, geçen yıldan devreden kararlarla birlikte bu sene toplam 1258 dosyada karar verildiğini kaydederek, "Tüketici hakem heyetimiz, 967 kararda tüketici lehine, 256 kararda tüketici aleyhine, 33 başvuruyla ilgili yetkisizlik, 2 başvuruyla ilgili de bilirkişiye sevk yönünde karar verdi" dedi.

    Başvurulardan yüzde 76,8'inin tüketici lehine sonuçlandığını anlatan Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, şunları söyledi:

    "Vatandaşlarımız, satın alınan mal veya hizmetle ilgili olarak satıcılarla çıkabilecek sorunların çözümünde; tüketici hakem heyetlerine veya tüketici sorunlarına bakmakla görevli tüketici mahkemelerine başvurabilir. Satın alınan ve şikayet konusu olan mal ya da hizmetin uyuşmazlık bedeli 2021 yılı için parasal değeri 7 bin 550 liradan az ise kaymakamlık bünyesinde bulunan tüketici hakem heyeti, 7 bin 550 lira ile 11 bin 330 lira arasında bulunan uyuşmazlıklarda ticaret il müdürlükleri bünyesindeki il hakem heyeti başvuru yapılır. Uyuşmazlığa konu olan mal veya hizmetin değeri 11 bin 330 liradan fazlaysa tüketici mahkemelerine başvuru yapılması gerekir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow