hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta Avukatlar Günü kutlaması

    Manavgatta Avukatlar Günü kutlaması
    expand

    Manavgat'ta Avukatlar Günü kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA Barosu Manavgat Temsilciliği 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenledi.

    Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Antalya Barosu Manavgat Temsilcisi Saip Umut Sertçelik, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende konuşan Sertçelik, avukatların meslek onuruna ve cübbelerinin şerefine yaraşır şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

    Türkiye'nin hukuk devletinin dayandığı güçlerden olan yargı bağımsızlığının tartışmaya açıldığı, özgür baroların tasfiye edilmek istendiği, savunmasız yargı hayallerinin kurulduğu zor bir süreçten geçtiğini belirten Sertçelik, “Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, ifade ve basın özgürlüğü, internet özgürlüğü, demokrasi gibi evrensel değerlendirme ölçütlerine göre bazı üçüncü dünya ülkelerinin gerisine düştüğümüz gibi, özgür olmayan ülkeler arasında sayılır olduk. Adil yargılanma, hukuk güvenliği gibi kavramlara işlerlik kazandırmak için mücadele eden, yurttaşların hak arama özgürlüğünün temsilcisi ve yargının kurucu unsuru olan biz avukatların, bu günlerde meslek onuruna ve cübbelerinin şerefine yaraşır şekilde hareket etmesi daha da elzem bir durumdur. Zira Avukatlık Kanununun da işaret ettiği üzere mesleğimizin kamu görevi yönü de bunu gerektirmektedir" dedi.

    Av. Saip Umut Sertçelik, avukatlık mesleğine yapılan karalama ve saldırılara rağmen avukatsız bir yargı düşünülemeyeceğini söyledi. Sertçelik, "Biz avukatlar, hukukun üstünlüğüne inanmış ve hukukun üstünlüğüne ant içmiş bir meslek örgütüyüz. Andımıza sonuna kadar bağlıyız. Bu vakte kadar cübbelerimiz hiçbir gücün sembolü olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacaktır. Biliniz ki, biz avukatlar yılmayız, yorulmayız ve yaşamın her alanında hukuk ve adalet mücadelemizi bırakmayacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow