hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta başpehlivan Serhat Gökmen

    Manavgatta başpehlivan Serhat Gökmen
    expand

    Manavgat'ta başpehlivan Serhat Gökmen

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 'Örümcek Adam' lakaplı Serhat Gökmen başpehlivan oldu.

    Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Yağlı Güreşleri, 60'ı başpehlivan olmak üzere 750 güreşçinin katılımıyla Ilıca Stadyumu'nda yapıldı. Kıran kırana geçen güreşleri CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Çetin Osman Budak, İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, MHP Manavgat İlçe Başkanı Nooman Enhoş, efsane başpehlivan Ahmet Taşçı, minder güreşinde Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar, 9 kez Avrupa Güreş şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül, Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçi Mahmut Demir, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Hasan Özcan, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve turistler izledi.

    Güreşçiler müsabakalar öncesinde statta Türk bayrağı taşıyarak güreşseverleri selamladı. Açılış seremonisi ve kura çekiminin ardından başlayan güreşler, büyük çekişmelere sahne oldu.

    Güreş ağalığı için yapılan açık arttırmayı 7 yıldır bu unvanı elinde bulunduran Hasan Özden, 275 bin TL teklif vererek yeniden güreş ağası oldu. Hasan Özden, İlçe jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Manavgat Meslek Yüksekokulu'na da 75'er bin liralık destek vereceğini söyledi.

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirilen yağlı güreşlerin Kırkpınar havasında geçtiğini belirtti.

    10 bine yakın güreş severin izlediği müsabakalar sonunda Manavgat Belediyesi pehlivanı Örümcek Adam' lakaplı Serhat Gökmen başpehlivan olurken, Nedim Gürel ikinci, Orhan Okulu ile Durmuş Altın ise üçüncülüğü paylaştı.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow