hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta Cumhuriyet'e coşkulu kutlama

    Manavgatta Cumhuriyete coşkulu kutlama
    expand

    Manavgat'ta Cumhuriyet'e coşkulu kutlama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayı ve Cumhuriyet Orkestrası konseriyle kutlandı.

    Cumhuriyet'in ilanının 96. yıl dönümünde Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında fener alayı yapıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen önderliğinde vatandaşlar fener alayı için Perşembe Pazarı'nda toplandı. Fener alayına Başkan Sözen, eşi Hatice Sözen ve kızı İrem Sözen ile birlikte katıldı. Manavgatlılar ellerinde meşaleler ve bayraklarla dev bayrak ve gaziler eşliğinde, Perşembe Pazarı, Güllük Caddesi, Demokrasi Bulvarı, Yapay Şelale, Antalya Caddesi, İbrahim Sözen Caddesi boyunca bandoyla sloganlar atarak yürüdü. Halkın yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleşen fener alayı Atatürk Kültür Merkezi'nde son buldu.

    AKM'DE TOPLANDILAR

    AKM Meydanı'nda toplanan halk, saygı duruşunda bulunduktan sonra işitme engellilere yönelik oluşturulan 'Konuşan Eller' korosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu. Gecede Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Çağrı Öztürk, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okurken, Hamide Tuncer ise 'Sonsuza Kadar Cumhuriyet' konulu konuşma yaptı. Ardından sahneye davet edilen Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgatlı bir gaziyle birlikte çıktı. Başkan Sözen'in konuşmasından önce Orhan Şair Gökyay'ın 'Bu vatan kimin' adlı şiirini okuyan Manavgatlı gazi, yoğun alkış aldı.

    Ardından Başkan Sözen de anlamlı konuşması ve şiiriyle duygulandırdı. Başkan Şükrü Sözen, Cumhuriyet'in 96. yılında Manavgat halkı ile her zaman olduğu gibi ele ele tek yürek olduğunu belirterek, bu birliktelikten son derece onur duyduğunu söyledi. Sözen, Cumhuriyet'i Ulu Önder Atatürk'e ve bu vatan uğruna şehit olanlara borçlu olduklarını belirterek, tüm şehitleri andığı konuşmasında Cumhuriyet'in ve Türk toplumuna kazandırdığı değerlere tek tek değindi. Sözen, Cumhuriyet'in inanlar için geleceğe dair bir umut olduğunu kaydederek, "Cumhuriyet nefessiz kalan bir milletin soluk almasıdır. Bu soluk ebediyete kadar devam edecektir. Cumhuriyet inanmak demektir. Aydınlığa, çağdaşlığa bilime inanmaktır. Cumhuriyet bizim varoluş nedenimizdir. Cumhuriyet barış demektir. Kendi içinde barışamayan, beraber hareket etmeyi sergileyemeyen, yaşatamayan uluslar asla hak ettikleri noktaya gelemezler. Cumhuriyet özgürlük demektir. Özgür olmayan uluslar, bu ülkeyi Ulu Önder Atatürk'ün söylediği gibi gerçek anlamda muasır ülkeler seviyesine taşıyamaz. Cumhuriyet demokrasidir, halkın özgür iradesiyle bu ülkeyi yönetmesidir. Cumhuriyet adalettir. Cumhuriyet konuşmak demektir. Ülke insanı hür iradesi ve fikirleriyle konuşabilmelidir. Cumhuriyet kadın, gençtir, çocuktur. Atatürk, cihan harbini kadınlarla vermiş, kadınlarımızı özgür kılmış ve haklarını vermiştir. Bir ülke çocuğuna, kadınına, gencine değer vermelidir. Cumhuriyet her zaman yarınlara umutla bakmaktır. Bizler bize bırakılan değerlerin farkına varıp yaşatabilirsek Cumhuriyeti'mize ve atalarımızın bize bıraktığı onurlu geçmişe layık olabiliriz" dedi.

    Başkan Sözen, sözlerini müzik eşliğinde okuduğu 29 Ekim şiiriyle tamamladı.

    CUMHURİYET ORKESTRASI SAHNE ALDI

    Gecede havai fişek gösterisinin ardından Türkiye'nin farklı şehirlerinde çalışmalarını sürdüren opera sanatçılarından oluşan Cumhuriyet Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel hazırlanmış 'Kahramanlık Türküleri' repertuvarıyla Manavgat halkını buluşturdu. Ellerinde bayrakla sahneye çıkan sanatçılar, böyle bir geceyi organize ettiği için Başkan Sözen'e teşekkür etti. Sanatçılar konserde birbirinden güzel eserlerini Manavgat halkı için seslendirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow