hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlaması

    Manavgatta Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlaması
    expand

    Manavgat'ta Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nde, tarlalarda çalışan çiftçi kadınları ziyaret ederek çiçek verdi.

    MZO Başkanı Rasim Metin ve oda sekreteri Habibe Şahin, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nde, tarlalarda çalışan kadın çiftçileri ziyaret etti. Tarladaki çalışan çiftçi kadınların gününü kutlayan Başkan Metin, kadınlara çiçek takdim etti.

    Başkan Rasim Metin, "Tarımsal işgücünün yüzde 80- 90'lık bölümünü kadınlar oluşturmaktadır. Ülkemizde de diğer ülkeler gibi tarımsal üretimin sağlanmasında, önemli görevi kadınlarımız üstlenmektedir. Kadın çiftçilerimiz, evde çocuğunu, serada sebzesini, açık alan tarlalarda ise bitkilerini yetiştirmektedir. Kadınlarımızı projelerle ve desteklemelerle ön plana çıkarmalıyız. Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından bu yana kutlanmaktadır. Tüm üretici, çiftçi kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow