hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta fethin yıl dönümü kutlandı

    Manavgatta fethin yıl dönümü kutlandı
    expand

    Manavgat'ta fethin yıl dönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın fethinin 813'üncü yılı Manavgat'ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Suriye'de bir zalim yaklaşık 9 yıldır kendi vatandaşını ayırt etmeden bombalıyor. Vahşice bombalıyor. Böyle bir insan artık sonu hak etmiştir" dedi.

    Antalya'nın fethinin 813'üncü yılı Manavgat'ta düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay İlker Özcan, Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda edebiyat öğretmeni Güler Şahin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

    Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın fethi konusunda bilgi verdi. Kaymakam Yiğit, İdlip'de gerçekleştirilen Bahar Kalkanı Operasyonu'nda şehit olan askerlere başsağlığı dileyerek, "Fetihle şehadet iç içedir. Şehadetsiz fetih mümkün değildir. Biz geçmişten gelen böyle bir milletiz. Bu coğrafyada söz sahibi olmak kolay bir iş değildir. Çok iyi yetişmemiz, birlik ve beraberliğimizi korumamız burada bizim ebediyete kadar kalışımızı garanti edecektir" dedi.

    'DÜNYA BUNU KONUŞUYOR'

    Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen Bahar Kalkanı Operasyonu nedeniyle tüm dünyanın Türk ordusunu konuştuğunu anlatan Kaymakam Yiğit, "İdlib'de müthiş bir operasyon gerçekleştirildi. Dünya şaşkınlıkla izliyor. Böyle bir operasyonu biz demek ki sadece sahada değil, teknolojik ve elektronik araçlarla da gerçekleştirebiliyoruz. Bu bizim için önemli bir aşamadır. Dünya bunu konuşuyor şu anda" diye konuştu.

    'BİR ZALİM 9 YILDIR KENDİ İNSANINI VAHŞİCE BOMBALIYOR'

    Türk milletinin böyle bir operasyonu yapmak istemediğini söyleyen Kaymakam Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Türk milleti bıçak kemiğe dayanmadan, operasyon yapmaz, ayağa kalkmaz. Şu an yapılan tamamen bıçak kemiğe dayandığı içindir. Bu bölgede biz emniyet içerisinde yaşayabilmemiz için çevremizin de emniyet içinde olması lazım. Bunu görüyoruz. Suriye'de bir zalim yaklaşık 9 yıldır, kendi insanını, vatandaşını, köylüsünü, kentlisini, ayırt etmeden bombalıyor, vahşice bombalıyor. Böyle bir insan artık sonu hak etmiştir. Bir şekilde neticelenmesi gerekir. Buna dünya seyirci kalıyorsa, biz gerçekleştireceğiz. İnanıyorum en kısa sürede bu gerçekleşir."

    Kaymakam Mustafa Yiğit, Türk milletinin sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. Fetih suresinin de okunduğu toplantıda çeşitli slayt gösterileri sunuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow