hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta Gaziler Günü kutlandı

    Manavgatta Gaziler Günü kutlandı
    expand

    Manavgat'ta Gaziler Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında Sakarya Savaşı'nın ardından Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanı verilmesinin 99'uncu yılı münasebetiyle düzenlenen Gaziler Günü törenine Kaymakam Mustafa Yiğit, diğer yetkililer, ilçede yaşayan gazilerle birlikte siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Manavgat İlçe Askerlik Şube Başkan Vekili Personel Asteğmen Musa Durgut, yaptığı konuşmada, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze aldığını belirtti. 1921 yılında Anadolu'yu işgal etmek isteyen güçlere karşı Türk Milleti'nin büyük bir mücadeleye giriştiğini anlatan asteğmen Durgut, "Yunan ordusu, 99 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan düşman, bir sene sonra Dumlupınar'da tekrar aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti'nin yolunu açmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921'de, bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e, Türk Milleti adına, 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanını tevcih etmiştir" dedi.

    Konuşmanın ardından tören sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow