hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta mezuniyet sevinci

    Manavgatta mezuniyet sevinci
    expand

    Manavgat'ta mezuniyet sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi Manavgat Yerleşkesi'ndeki MATSO Turizm Fakültesi, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimleri Fakültesi ile Manavgat Meslek Yüksekokulu muzanları törenle belgelerini aldı. Törende Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimleri Fakültesi birincisi Saim Açıkgöz, birinciliğini vefat eden anne ve babasına adaması tören alanında duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

    Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu 15'nci, MATSO Turizm Fakültesi 3'üncü ve Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin ilk mezunları düzenlenen törenle belgelerini aldı. Türkbeleni Amfitiyatro'da yapılan mezuniyet töreninde 600 öğrenci okullarını tamamlayıp mezun olma sevincini yaşadı. Törene Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Arslan, MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve mezunlar katıldı.

    ÖĞRENCİLERE ÖĞÜT

    Törende Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, "Bu ülkenin sevdalısı olarak buradan mezun olmak ve bu ülkeye hizmet etmek hepinizin boynunun borcu olsun" dedi.

    MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen ise mezunlara öğrencilere her işi tutkuyla yapıp, hayallerinden vazgeçmemelerini önerdi.

    MANAVGAT ÜNİVERSİTE İLE TAÇLANACAK

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise kentin, mezun olan öğrencilerin Manavgat'ta kalarak, ilçeye hizmet etmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Sözen, ilçede yeni fakültelerin açılması ve Manavgat Üniversitesi'nin kurulmasıyla eğitime katkı yapmayı istediklerini anlattı.

    Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir de öğrencilerden iyi insan olmaları ve çevrelerinde işini iyi yapan biri olarak tanınmalarını istedi.

    BİRİNCİDEN ANLAMLI TEŞEKKÜR

    Törende Manavgat MATSO Turizm Fakültesi okul birincisi Süleyman Çetinkaya, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Saim Açıkgöz ve Manavgat Meslek Yüksekokulu birincileri Ayşegül Arslan ve Soylu Sümer Göker sahneye çıkarak okul yaş kütüklerine isimlerinin yer aldığı plaketi çaktı. Öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler verilirken, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Saim Açıkgöz'ün konuşması tören alanında duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Açıkgöz konuşmasında vefat eden anne ve babasına seslenerek, "Rahmetli annem Derya Açıkgöz ve rahmetli babam Ali Açıkgöz. Siz attığım her adımda, olduğum her yerde, elde ettiğim her başarıda benimle olacaksınız. Ben sizinle öldüm ama siz hep benimle yaşayacaksınız" dedi.

    Tören sırasında mezuniyet belgelerini alan öğrenciler özçekim yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow