hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta öğrencilere aşı yapılıyor

    Manavgatta öğrencilere aşı yapılıyor
    expand

    Manavgat'ta öğrencilere aşı yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - MANAVGAT İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde 8 bin 960 öğrenciye aşı yapılıyor.

    Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında ulusal çocukluk dönemi aşılama takvimine uygun olarak ilçe genelinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı okul aşılarının başladığını söyledi. Okul Aşılama Programı kapsamında yapılan çalışmalarda Manavgat'ta 1'nci sınıfa giden 3 bin 917 ve 8'nci sınıfa giden 5 bin 43 olmak üzere toplam 8 bin 960 öğrenciye aşı yapılacağını ifade eden Dr. Aşur Eker, "Öğrencilerde aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek ve bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmek amacıyla bağışıklama danışma kurulunun önerdiği 1'nci sınıf öğrencilerine difteri, boğmaca, tetanoz ve çocuk felci aşılarından oluşan 4'lü karma ile Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak; 8'nci sınıf öğrencilerine ise tetanoz, difteri aşısı uygulanacak" dedi.

    Programla tüm öğrencilerin aşılanmasının hedeflendiğini dikkati çeken Eker, “Günümüzde insanları bulaşıcı hastalıklara karşı korumada aşılar kadar etkili, güvenli, kolay ve maliyeti etkin başka bir tıbbi uygulama yok. Aşıların yerine koyabileceğimiz başka bir araç ya da uygulama da bulunmuyor. Okul aşılamaları kapsamında ilkokul 1'nci sınıf ve ortaokul 8'nci sınıftaki tüm öğrencilerimizi aşılamayı hedefliyoruz. Aşılama çalışmalarına bütün öğrencilerimizin katılması için velilerimizin de desteğine özellikle ihtiyacımız var" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow