hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta Öğretmenler Günü kutlandı

    Manavgatta Öğretmenler Günü kutlandı
    expand

    Manavgat'ta Öğretmenler Günü kutlandı

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verilmesi ve 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

    Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verilmesi ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene, Manavgat Belediye Başkan vekili Erşan Özden, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, MHP Manavgat İlçe Başkanı Nooman Enhoş, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hatice Avcı, öğretmenler ve diğer yetkililer katıldı. Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşundan bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    ÖĞRETMENLİK EN ÖNEMLİ MESLEKLERDEN

    Etkinlik kapsamında ikinci tören Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. AKM'de gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir yaptığı konuşmada, öğretmenliğin insanlık tarihi boyunca en önemli mesleklerden biri olduğunu belirterek, "Öğretmenler, insanları eğiten, onlara sorumluluk duygusunu aşılayan, iyiyi, doğruyu, güzeli ve faydalı olanı öğreten, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kişiliğinin gelişimine katkıda bulunan fedakar insanlardır. Öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk'e ve yüce milletimize layık olacak bir düstur içerisinde görevlerini yapmışlar ve yapmaya devam edeceklerdir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmanın ardından halk oyunlarıyla devam eden etkinlikte, emekliye ayrılan öğretmenlere şeref belgeleri verildi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Etkinlikte ayrıca 'Bir nesil, bir öğretmen' isimli tiyatro gösterisi sunuldu.

    ÖĞRETMEN-İZ RESİM SERGİSİ

    Öğretmenler Günü kapsamında AKM fuaye salonunda 'Öğretmen-İz' adlı resim sergisi açıldı. Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve Manavgat Belediye Başkan vekili Erşan Özden'in açılışını gerçekleştirdiği sergide öğretmenler Tülin Dumlu, Filiz Eraslan, Ayşe Kuşçalı ve Nermin Kanber'in yağlı boya, kuru kalem olmak üzere çeşitli eserleri sergilendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow