hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta sportif yetenekli öğrencilere test

    Manavgatta sportif yetenekli öğrencilere test
    expand

    Manavgat'ta sportif yetenekli öğrencilere test

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl belirlenen 194 sportif yetenekli öğrenci Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda yeniden tarama testine katıldı.

    Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil edecek çeşitli spor branşlarında milli sporcu yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde Türkiye genelinde 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' hayata geçirildi. Geçen yıl Manavgat'ta öğrenim gören 2 bin 520 üçüncü sınıf öğrencisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda taramaya katıldı. Tarama sonucunda 194 öğrenci sportif yetenekli olarak tespit edildi ve 3 ay süren eğitime alındı. Eğitimlerin ardından 194 sportif yetenekli çocuk yeniden değerlendirilmesi amacıyla teste tabi tutuldu.

    Düzenlenen 3 aylık eğitimde temel hareketler üzerinde çalıştıklarını belirten Manavgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, "Bugüne kadar yaptığımız eğitimlerde sportif branşlara özgü eğitim bulunmuyordu. Ancak bugün yapılan tarama testlerinde tüm sportif branşları kapsayan hareketler var ve bunların testleri yapılıyor. Testler sonucunda çocuğun hangi yeteneği daha gelişmişse, mesela bireysel sporlarda mı daha başarılı olur yoksa takım oyunlarında mı gibi, bu testlerin sonucunda da çocuklarımız hangi branşa daha uygunsa o sportif branşa yönlendirilerek eğitimlerini tamamlanması sağlanacak ve geleceğin milli sporcuların yetiştirilmesi için çalışmalara başlanacak" dedi.

    Ailelerin de projeye destek verdiğini anlatan Karakaya, "194 öğrencimizin aileleri çocuklarının sportif yeteneklerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen testlere katılarak çocuklarımıza destek verdi. Bu da bize projenin hedeflenen amaca doğru güzel bir şekilde ilerlediğini göstermektedir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow