hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta YKS hazırlıkları

    Manavgatta YKS hazırlıkları
    expand

    Manavgat'ta YKS hazırlıkları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde hafta sonunda yapılacak olan 7 bin 989 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için bina sorumluları ve yöneticilerine bilgilendirme yapıldı.
    Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına ÖSYM Manavgat sorumlusu Prof. Dr. Hacer Bakır Sert ve ilçede görevli bina sınav sorumluları ve bina yöneticileri katıldı. Sosyal mesafe korunarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat'ta YKS'ye katılacak olan aday sayısının 7 bin 989 olduğunu söyledi.
    GİRİŞ SAATİNDEN SONRA KİMSE ALINMAYACAK
    Adayların hepsinin ve ailelerinin ilkokuldan bu yana süren emeklerinin karşılığını almasını istediğini belirten Prof. Dr. Sert, "Adaylar sabah oturumlarında Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) için en geç saat 10.00'da, pazar günü öğleden sonra yapılacak olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) için saat 15.30'da binaya girmesi gerekiyor. Bu saatlerden sonra kimse sınava alınmayacak" dedi.
    COVİD-19 ÖNLEMLERİ
    Tüm dünyada olduğunu gibi ülkemizde de Covid-19 salgını olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sert, "Sınav yapılacak olan binalar her oturumdan önce dezenfekte edilecek olup, adaylar sosyal mesafe kurallarına göre binaya alınacak. Sınava girişte, tüm adaylara ve görevlilere ÖSYM Başkanlığı tarafından gönderilen maske ile dezenfektanlı mendiller dağıtılacak. Ancak aday ya da görevli kendi maskesi, siperliği ve dezenfektanı ile de sınava kabul edilecek" diye konuştu
    Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, adayların sınava gelirken yanlarında 'Sınava Giriş Belgesi' ve 'Geçerli Kimlik Belgesi'ni mutlaka yanında bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow