hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MATSO, Halk Bankası ile anlaşma imzaladı

    MATSO, Halk Bankası ile anlaşma imzaladı
    expand

    MATSO, Halk Bankası ile anlaşma imzaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MATSO ile Halk Bankası Manavgat Şubesi arasında iş dünyasına ticari mal alım- satımlarında kolay finansman imkânı sağlamak amacıyla 'Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması' imzalandı.

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Halk Bankası ile iş dünyasına ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı sağlamak amacıyla protokol imzaladı. İmza protokolleri MATSO konferans salonunda gerçekleştirildi. Protokol MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve Halk Bankası'nı temsilen Halk Bankası Manavgat Şube Müdürü Nurullah Okumuş tarafından imzalandı. Satıcıya tahsilât güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan MATSO üyeleri yararlanabilecek. Protokol kapsamında Kredi Kartı ile alınan ürün için 18 aya yayılan esnek vade imkânı sunulurken, satıcı işletmeler de Halk Bankası garantisiyle tahsilat sorunu yaşamayacak.

    İmza protokolünün ardından konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halk Bankası tarafından anlaşmanın hayata geçirildiğini belirterek, MATSO ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol ile de oda üyelerine önemli avantajlar sağlayacağını söyledi. Boztaş, anlaşmanın alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açtığını ifade ederek, "Anlaşma ile çek- senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan, güven içinde mal bedelini, tahsilat riski taşımadan, Halk Bankası garantisiyle, peşin ya da taksitli alabilecek. Mal almak isteyen de bankadan kredi bulma veya satıcının kendi çek- senedini kabul edip etmeme derdine düşmeyecek. Bu kartla malını alacak ve ödemesini de 1,5 yıla ulaşan esnek vadelendirmeyle yapabilecek. Böylece hem alıcı hem de satıcı, nakit akışlarını rahatlatacak" dedi.

    Başkan Boztaş, anlaşmayı hayata geçiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan'a teşekkür etti.

    ALICIYA 18 AYA KADAR VADELİ ÖDEME İMKANI

    Halk Bankası Manavgat Şube Müdürü Nurullah Okumuş da anlaşmayla halkın bankası olarak, tedarik zincirinde satıcıya tahsilat garantisi ve alıcıya 18 aya kadar vadeli ödeme esnekliği getirdiklerini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow