hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MATSO, sıfır atıkta tescillendi

    MATSO, sıfır atıkta tescillendi
    expand

    MATSO, sıfır atıkta tescillendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MATSO, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uyguladığı Sıfır Atık Projesi kapsamında tüm süreçleri tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı.
    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uyguladığı Sıfır Atık Projesi kapsamında tüm süreçleri tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı. Geçen yıl, MASTO binasında Sıfır Atık Projesi'ni uygulamaya başlayan MATSO'nun başarılı çalışması belgeyle tescillendi. 
    'SIFIR EĞİTİM VE UYGULAMA SÜREÇLERİNİ TAMAMLADIK'
    MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda olarak Sıfır Atık Projesi'nin tüm eğitim ve uygulama süreçlerini tamamladıklarını belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uyguladığı Sıfır Atık Projesi kapsamında tüm süreçleri tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi. 
    'SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE İÇİN BU PROJE ÇOK ÖNEMLİDİR'
    Sürdürülebilir çevre ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına alınmasının önemine vurgu yapan Başkan Boztaş, Sıfır Atık Projesi ile israfın önlendiğini, kaynakların geri dönüşümünün sağlanarak yeniden kullanıma kazandırıldığını kaydetti. 
    'İNSANIN GELECEĞİ ADINA YARARLI BİR PROJE'
    Sıfır Atık Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatıldığını hatırlatan Boztaş, "Her konuda olduğu gibi Sıfır Atık Projesi'ni uygulamamızda bize destek olan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na çok teşekkür ederim. Sıfır Atık Projesi'ni hem çevrenin hem de insanın geleceği adına yararlı bir proje olarak görüyoruz. Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal olarak yaygınlaşmaktadır. Biz de kurum olarak bu projeyi uygulayarak başarılı bir şekilde götürüyoruz. Projeyi uygulamamızda bize destek olan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow