hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MATSO'da meclis ve müşterek komite toplantısı yapıldı

    MATSOda meclis ve müşterek komite toplantısı yapıldı
    expand

    MATSO'da meclis ve müşterek komite toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


     
    MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) Olağan Meclis Toplantısı ile Müşterek Komite Toplantısı gerçekleştirildi.
    Meclis ve komite üyelerinin söz altığı toplantıda MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, oda çalışmaları ve ekonomik veriler hakkında bilgi verdi. Toplantıda tarihi Selçuklu yolu projesi kapsamında hazırlatılan tanıtım videosu izlendi. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör,  Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle 2022 turizm sezonunda her iki ülkeden gelmesi öngörülen turistlerin gelemeyeceği ve bu durumun turizm sektörüyle bağlantılı birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini söyledi.
    Başkan Güngör, 2015 yılından bu yana meydana gelen olaylar bölge ekonomisi ve turizmini sürekli olumsuz yönde etkilendiğini dile getirdi. 2021 yılında Antalya'yı ziyaret eden 9 milyon turistin  yüzde 53'ünü Rusya ve Ukrayna'dan gelen turistlerden oluştuğunu kaydeden Başkan Güngör, "Savaşın yarattığı olumsuz etkiler, Rusya ve Ukrayna destinasyonu için 2022 yılı turizm sezonunda kaygıya yol açmaktadır. Savaşın başladığı ilk günlerde oluşabilecek olumsuz etkiler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdik. Daha sonra 15. ve 16. meslek komitesi üyelerimiz ile toplantı yaparak Rusya Ukrayna Savaşının etkileri ve alınması gereken önlemleri ele aldık. Bu toplantıdan çıkan öneriler doğrultusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ve ilgili Bakanlıklara taleplerimizi ilettik" dedi.
    TARİHİ SELÇUKLU YOLU TURİZME KATKI
    Manavgat ekonomisinin başat sektörünün turizm olduğunu belirten Başkan Güngör, turizmde ürün ve pazar çeşitlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Güngör, Selçuklu Kervan Yolu'nu alternatif turizme kazandırmak için yapılan çalışmalarda son aşamaya geldiklerini söyledi.
    GÜNEŞ: BARIŞ SAĞLANIRSA
    MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güneş ise bu yıl turizmden yüksek olan beklentilerinin Rusya, Ukrayna savaşıyla  olumsuz hal aldığını belirtti. Güneş, "Rusya Ukrayna görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasını ve savaşın sona ermesini umut ediyoruz. İnşallah bu sıkıntıların sona ermesiyle güzel bir sezon geçiririz. Şu ana kadar Rusya'dan erken rezervasyon iptali olmadı. Petrol fiyatlarının dünyada artması uçak fiyatlarının artmasına neden oldu. İnsanlar aldıkları bilet ve yaptıkları rezervasyonları avantaj olarak görüp iptal etmiyor. Rusya'dan mart ayı ve nisan ayı başında rezervasyonları olanlar savaş nedeniyle gelemedi. Ama yaz dönemi rezervasyonları iptal olmadı" diye konuştu.
    AVRUPA'DAN GELEN REZERVASYONLARDAN DÜŞÜŞ YAŞANDI
    Avrupa'dan gelen rezervasyonlarda düşüş yaşandığı belirten Güneş, "Avrupa'dan gelen turistlerin stabil seyretmesindeki en büyük etken petrol fiyatlarındaki artışlar nedeniyle artan maliyetlerden kaynaklanıyor" diye konuştu. Otel fiyatlarının düşeceğinin konuşulduğunu ifade eden Güneş, son zamanlarda artan maliyetler ile bunun mümkün olmadığını vurguladı. Güneş, "İç pazardaki erken rezervasyonlarda geçtiğimiz yıllara göre düşüş yaşandı" dedi.
    16. Meslek Komitesi (Konaklama tesisleri ) Başkanı Fehmi İncidiş ise MATSO'nun tanıtım çalışmalarının tatilcilere ulaşmada etkili olacağını söyledi. Meclis üyesi Özden Öz ise hava yolu şirketlerinin uçakların yurtdışı seferlerinde yolculara uyguladığı limitinin artırılması konusunda çok fazla talep geldiğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow