hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MATSO'dan 4 dilde Manavgat tanıtımı

    MATSOdan 4 dilde Manavgat tanıtımı
    expand

    MATSO'dan 4 dilde Manavgat tanıtımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), ilçenin tanıtımı için sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere 4 dilde rekam videosu hazırladı. Başkan Ahmet Boztaş, salgın sonrasında turizm sektörü için en şanslı bölgenin Manavgat olduğunu belirtti.

    MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, odanın salgın süresince yaptığı çalışmaları, basın toplantısında gazetecilerle paylaştı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik durumu ve sonrası döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ahmet Boztaş, “2016 uçak krizinden sonra yeni yeni toparlanma sürecine girmekte olan bölge ekonomisi, umutla beklediğimiz 2020 yılı turizm sezonu öncesinde yaşanan Covid-19 salgınının ülkemizi ve tüm dünyayı etkilemesi nedeniyle kentimiz ekonomisinde de derin yaralar açmıştır" dedi.

    MATSO olarak bu süreçte 24 saat esasına dayalı olmak üzere sürekli üyelerle işbirliği yaptıklarını ve üyelerin yaşadığı sorunları en üst düzeyde yetkililere aktardıklarını anlatan Başkan Boztaş, “Ticaret bakanımız Sayın Rahsar Pekcan, Hazine ve Maliye bakanımız Sayın Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve TOBB başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu ile video konferans yöntemiyle iletişim kurarak sorun ve taleplerimizi anlatarak destek istedim. Ayrıca komisyonumuz hala görevine devam etmektedir. Gelen talep ve sorunları ilgili kurumlara ve TOBB'a aktarmaya devam etmekteyiz. Taleplerimizin bir kısmı hükümetimizin açıkladığı paketler içerisinde yer almıştır" diye konuştu.

    Hükümetin yeni açıkladığı 4 ayrı finansman paketinin olumlu olduğunu belirten Boztaş, “1 Haziran itibarıyla ülkemizde kontrollü sosyal hayat, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak ekonomik aktivitelerin sürdürülmesi kararı alınmıştır. Bu dönem bizler için ayakta kalma dönemidir. Üyelerimizi güncellenen sektörler bazında alınması gereken tedbirlerle ilgili web sitemiz ve SMS üzerinden sürekli bilgilendirmekteyiz. Kurallara uymalarını talep etmekteyiz" diye konuştu.

    EN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ŞEHİR MANAVGAT

    Salgından herkesin bir şekilde etkilendiğine dikkati çeken Başkan Boztaş, “Pandemiden en fazla etkilenen sektör turizmdir. Otellerimiz kapalı, işyerlerimiz kapalı, çalışanlarımız işsiz. İnsanlar sağlıklı ve güvenli olmayan yerlere seyahat etmek istemez. Ama bu yeni dönemde biz bölge olarak en avantajlı noktadayız. Dünyada ülkemiz, ülkemizde Antalya, Antalya'da ise Manavgat- Side destinasyonu en sağlıklı, en güvenilir bölgedir. En güvenilir en sağlıklı bölge unvanımız için başta valimiz, kaymakamımız ve belediye başkanımıza, sağlık çalışanlarımıza kurallara uyan halkımıza Manavgat iş dünyası olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

    4 DİLDE TANITIM VİDEOLARI

    Manavgat'ın tanıtımı için sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere 4 dilde tanıtım videoları hazırladıklarını kaydeden Başkan Boztaş, şöyle konuştu:

    “MATSO olarak bölgemizin sağlıklı ve güvenilir olduğunu vurgulayan sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça 1'er dakikalık 3 video hazırladık. Ülkemizde ve hedef pazarlarımız olan Almanya, Rusya, Ukrayna, Polonya, Macaristan, Hollanda'da olmak üzere 6 ülkedeki sosyal medya kanalları vasıtasıyla bu videolarımızı bir şekilde yayınlayarak kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz. Toplam 3 hafta devam edecek tanıtım kampanyamızın her periyodunda ayrı ayrı videolar yayınlayacağız."

    Basın toplantısının ardından Ahmet Boztaş, bir soru üzerine “Pandemi sürecinde 22 Mart'tan bu yana açılan firma oldu, ancak battı diyebileceğimiz bir durum olmadı, bizim üyelerimiz arasında Covid-19 nedeniyle işyerini kapatan bir işletme veya firma yok. Ancak bu süreçte 64 yeni işyeri ve firma kuruluşu gerçekleşti. Yabancı sermayeli bir kuruluş açılmadı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow