hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Aydın: Kuraklık böyle devam ederse, suyun 1 gramına bile muhtaç kalırız

    Milletvekili Aydın: Kuraklık böyle devam ederse, suyun 1 gramına bile muhtaç kalırız
    expand

    Milletvekili Aydın: Kuraklık böyle devam ederse, suyun 1 gramına bile muhtaç kalırız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgatlı üreticinin beklediği kapalı devre sulama sisteminin bir an önce yapılması için takipçi olacaklarını belirterek, “Çünkü kuraklık böyle devam ederse, suyun 1 gramına bile muhtaç kalırız" dedi.
    Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Hacı Nazmiye- Mehmet Tümbül Yerleşkesi'nde kurulan Eğitim ve Uygulama Bahçesi'nin açılış törenine, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'ın yanı sıra, Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MASİAD) Başkanı Mücahit Tatar katıldı. Törende konuşan Mücahit Tatar, Manavgat'ın tarımda gelecek yıllardaki en büyük sorununun susuzluk olduğunu söyledi. Tatar, “Manavgat'ta tarımda önemli eksiklerden biri kapalı devre sulama sistemi. Ülkemizi ve özellikle Manavgat'ı bekleyen en önemli en ciddi mesele susuzluk. Bizim suyumuz var, şu anda akıyor gibi görünüyor ama ilerleyen zamanda bizi bekleyen ciddi tehlikeler var. Bizi suyla ilgili ciddi bir tehlike bekliyor. Bunun için önlemlerden birisi Manavgat'ın kapalı devre sulama sistemi. Şu anda 1587 hektarlık bir alan kapalı devre ile sulanmakta, 5 bin hektarlık alanda kapalı devre sulama sistemine ihtiyaç var" diye konuştu. Tatar, Manavgatlı yatırımcı ve çiftçilerin ihtiyacı olan kapalı devre sulama sisteminin bir an önce yapılması için Milletvekili İbrahim Aydın'dan destek istedi.
    SULAMA SİSTEMLERİ 1962'DEN KALMA
    AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise ocak ayında olunmasına rağmen yeterli yağışın olmadığına dikkati çekti. Aydın, ilerleyen günlerde daha büyük sıkıntılar yaşayabileceklerini belirterek, “Sulama sistemini elden geçirmemiz lazım. Şu andaki sulama kanalları 1962'de yapılmış, neredeyse benimle yaşıt. 58- 59 yıl önce yapılan açık kanallarla sulama yapılmış. Ama şimdi biz ne yapıp ne edip bir an önce kapalı devre sulama sistemine geçmemiz lazım. Biz DSİ'ye her gittiğimizde milletvekili arkadaşlarımızla kapalı devre sulama sistemi için bastırıyoruz. Naras Barajı yapıldı, onun suyuyla kapalı devre sulama sistemi yapmamız lazım. DSİ son 2 yıldır fazla bir yatırım yapamadı; yeterince ödenek ayrılmadığı için. Ama bu yıl 'Sulama Yılı' ilan edildi. Bizim bu kapalı devre sulama sistemini mutlaka yapmamız gerekiyor. Çünkü kuraklık böyle devam ederse, suyun 1 gramına bile muhtaç kalırız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow