hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muz havuzundan su sıçratma cinayetinde dava sürüyor

    Muz havuzundan su sıçratma cinayetinde dava sürüyor
    expand

    Muz havuzundan su sıçratma cinayetinde dava sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde 'muz havuzundan su sıçratma' tartışmasıyla başlayan ve Zabiollah Valizadeh'ın (29) ölümüyle sonuçlanan bıçaklı kavgada yargılanan sanık Semiullah Kerim (21) hakim karşısına çıktı. Semiullah Kerim, “Kestiği muzları havuza sert bir şekilde atıyordu, üstüme su sıçrıyordu. Onu uyardım, tartıştık, boğazıma sarıldı. Masanın üzerindeki bıçağı aldım 1 defa sapladım. Göğsünden kan geldi" dedi.

    Cinayet, geçen yıl 4 Kasım'da Serik ilçesi Çandır mahallesinde bir muz serasında yaşanmıştı. Serada çalışan Afganistan uyruklu 2 kişi arasında kavga çıktı. Kavgada Semihullah Kerim (20) yanında bulunan bıçağı Zabiollah Valizadeh'ın koltuk altına saplayarak yaraladı. Akciğerinden tek bıçak darbesi alan Valizadeh, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Semihullah Kerim, jandarma tarafından gözaltına aldı ve 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

    Davanın ilk duruşması Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık Semihullah Kerim, sanık avukatı ve tercüman katıldı. Kimlik tespitinin ardından mahkemede ifade veren Kerim, muz paketleme tesisinde çalıştığını anlatarak, olay günü Zabiollah Valizadeh'nin gelen muzları keserek havuza bıraktığını kendisinin de havuzdan alıp paketlediğini söyledi. Kerim, ifadesini şöyle sürdürdü:

    "Olay anında karşı karşıya çalışıyorduk. Zabiollah, muzları kesip suya atıyordu, bende paketliyordum. O muzları suya çok şiddetli atıyordu, ben onu suyun içinde kimyasal madde olduğunu, zarar vereceğini bu nedenle daha yavaş atması için uyardım. Bana küfretti. Bu sırada elindeki bıçağı bana doğru fırlattı. Ben kenara çekildim bıçak bana değmedi. Zabiollah küfrederek üzerime doğru geldi. Beni duvara doğru itip boğazımı sıkmaya başladı. Bir süre sonra can havliyle hemen yanımızdaki masada duran bıçağı aldım. Bir defa göğsüne sapladım. Göğsünden kan geldi. Sendeledi, bu sırada bizim olduğumuz yere gelenler ona yardım etmeye başladı. Ardından ambulans geldi, onu götürdü. Beni de jandarma aldı."

    Sanık avukatı Hacı Mehmet Güdül de olayda meşru müdafaa şartlarının olduğunu belirterek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

    Duruşma dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow