hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Ne varsa Manavgat'ta var' şubatta yapılacak

    Ne varsa Manavgatta var şubatta yapılacak
    expand

    'Ne varsa Manavgat'ta var' şubatta yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MATSO, Manavgat Belediyesi işbirliği ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen ve 'Ne varsa Manavgat'ta var' sloganıyla Manavgat'ın iş dünyasını buluşturan ikili iş görüşmeleri 6. kez 6 Şubat Perşembe günü açılıyor.

    Manavgat iş dünyasını buluşturan ve Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde organize edilecek olan Ne Varsa Manavgat'ta var etkinliğinde ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Belediyesi işbirliği, Manavgat'ta bulunan turizm dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile 6-7-8 Şubat tarihlerinde ilçede toplu alım yapan firmalar ile bu firmalara ürün satan tedarikçilerin katılımı ile gerçekleştirilecek etkinlik için çalışmalar başladı.

    Organizasyon hazırlıkları başlayan etkinlik için MATSO binasında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Halis Akkaya, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Başkanı Orman Ergin, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Mücahit Tatar, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkan Yardımcısı ve MATSO 16. Meslek Komitesi Başkanı Fehmi İncidiş, Titreyengöl- Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) yönetimi, Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği (ESDER) yönetimiyle organizasyonu düzenleme komitesi üyeleri katıldı. Toplantıda organizasyon hazırlıkları ve yapılması gerekenler konuşuldu.

    BOZTAŞ: ARTIK İLÇEMİZDE BİR FUAR KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTU

    MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, 'Ne varsa Manavgat'ta var' sloganıyla 6. kez gerçekleştirecekleri etkinliğe iş dünyası tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, etkinliğin 6 Şubat Perşembe günü saat 10.00'da açılışın gerçekleşeceğini ve 3 gün süreceğini söyledi. Etkinliğin her geçen yıl kurumsal bir yapıya büründüğünü ve fuar kültürünü yerleştirdiği vurgulayan Boztaş, etkinlikte Manavgat'ta toplu alım yapan firmalar, konaklama tesisleri ve restoran gibi işletmelerle, bu tesislere ürün sağlayan tedarikçi firmaların buluşacağını hatırlattı. Başkan Boztaş, şunları söyledi:

    "İkili iş görüşmelerimizin 6'ncısını yapmayı planlıyoruz. Geçen yıllarda yoğun ilgi gören etkinliğimizi Manavgat Belediyemiz ve turizm derneklerimizin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Çevremizdeki otel yöneticileri ve tedarikçi firmaların buraya katılması için teşvik etmeliyiz. Toplu satın alım yapan firmalara 'Ne varsa Manavgat'ta var, aradığınız her şeyi Manavgat'ta, MATSO üyelerinde bulabilirsiniz' diyoruz. Pazar arayışında olan, mal satmak isteyen iş insanlarına da 'kendinizi geliştirin, firmalarınızı kurumsallaştırın, gerekli yeterlilik belgelerinizi oluşturun ve size önünüzde 250 binden fazla yataklı kocaman pazar var' diyoruz. Pazar sahibi kurumlara da diyoruz ki 'ne alırsanız Manavgat'ta var'. Dolayısıyla tedarikçi ve toplu alım yapan firmaları ikili iş görüşmeleri çerçevesinde 6-7-8 Şubat tarihlerinde Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde araya getiriyoruz."

    'GÜZEL PROJELERE İMZA ATIYORUZ'

    Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Halis Akkaya, geçen yıllarda olduğu gibi belediye olarak organizasyona destek verdiklerini belirterek, Manavgat iş dünyasının bir araya geleceği ikili iş görüşmesinin ilçeye katkı sağladığını kaydetti. Manavgat'ın birlik beraberlik içinde güzel projelere imza atacağının altını çizen Akkaya, "6 kez yapılacak olan ticaret fuarına belediye olarak destek veriyoruz. Organizasyonu düzenleyen kurumlar olarak ilçemiz ticaretine katkı sağlamasını ve firmalarımızın daha kurumsal olmasını istiyoruz. Etkinliğimiz boyunca halkımızı da Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne bekliyoruz" dedi.

    'KALİTE KONUSUNDA KATKI SAĞLIYOR'

    MASTOB Başkan Yardımcısı ve MATSO 16. Meslek Komitesi Başkanı Fehmi İncidiş, dernek olarak etkinliğin tüm aşamalarında yer alacaklarını ve destek olacaklarını kaydederek, ikili iş görüşmelerinin geleneksel hale gelmesinin bölgedeki kalite ve kurumsallaşmaya daha da önem verilmesini sağladığını söyledi. Her geçen yıl organizasyonun daha verimli ve güzel geçtiğinin altını çizen İncidiş, "Biz otelciler etkinliğin kaliteyi artırdığını düşünüyoruz. Etkinliğin daha güzel ve verimli geçmesi adına gereken desteği veriyoruz. Otelciler olarak satın alma müdürlerimizi bu ikili iş görüşmelerine katılmalarını sağlayarak destek veriyoruz. Bu yıl 6. kez yapılacak etkinliğin gelecek yıllarda çok büyük bir fuara dönüşeceğini ve sektörde kaliteye katkı sağladığını düşünüyoruz" diye konuştu.

    MASİAD Başkanı Mücahit Tatar, etkinliğin Manavgat ticaret hayatına ciddi katkılar sağladığını belirterek, organizasyonun sürekli hale getirilmesinin önemine işaret etti. Organizasyonunun geliştirilerek ve genişletilerek devam edilmesi gerektiğini kaydeden Tatar, etkinliğe herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

    Çolaklı Turizmini Geliştirme ve Tanıtma Derneği (ÇODER) Başkanı Yahya Kurt, etkinliğin bölgenin ekonomisi ve turizmine katkı sağlayacağını kaydederek, herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

    TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat'ta gerçekleştirilen organizasyonlarda birlikte hareket etmenin yüksek olduğuna vurgu yaparak, bölgenin ekonomik ve ticari gelişimi açısından etkinliğin önemine işaret etti. Etkinliği daha fazla ilgi gösterilmesinin sağlanması için çaba gösterilmesi gerektiğine değinen Aydoğan, "Etkinlik Manavgat'ın ticari hayatına farklı katkılar sağlıyor. Gelecek yıllarda daha da büyütülmesi için çaba göstermeliyiz. Biz dernek olarak etkinliğimize her türlü desteği veriyoruz" dedi.

    ESDER Başkanı Ali Güneş, 6'ncısı gerçekleşecek organizasyonun bölge ticaretine farklı katkılar sağlayacağının altını çizerek, "Bölge ticaretine katkı sağlayan ve iş dünyasını buluşturan etkinliğimizin hazırlıklarına başladık. Etkinliğin daha kapsamlı ve güzel geçmesini bekliyoruz. İlçede tedarikçi ve toptan ürün almak isteyen firmaları bir araya getiren organizasyon ile turizmcilerin satın alma birimlerine daha fazla alternatifler sunacaktır" diye konuştu.

    KITUYAD Başkanı Osman Ergin de Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği olarak organizasyona destek verdiklerini söyleyerek, "Böyle bir organizasyon ile ilçede toplu alım yapan firmalar ile bu firmalara ürün satan tedarikçi firmaların bir araya gelmelerinin sağlanacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow