hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis, kaçan 2 şüpheliyi yakaladı

    Polis, kaçan 2 şüpheliyi yakaladı
    expand

    Polis, kaçan 2 şüpheliyi yakaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayıp otomobille kaçan 2 şüpheli kısa süre sonra yakalandı. Üzerinden bir miktar uyuşturucu çıkan şüphelilerin çeşitli suçlardan arandığı belirlendi. 
    Manavgat Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri uyuşturucu madde ticaretini ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında, şüphe üzerine bir otomobili durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüphelilerin bulunduğu araç yapılan takip sonrası Yayla Mahallesi'nde durduruldu. Araçta bulunan A.Y. ve H.İ. yakalandı. Araçta yapılan aramada 2 paket halinde 1,07 gram uyuşturucu metamfetamin maddesi ele geçirildi. Ayrıca A.Y.'nin GBT sorgulamasında Alanya taşra ilamat masasınca cezaevi firarisi olarak arandığı, H.İ.'nin ise 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama', 3 ayrı 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak', 'suçluyu kayırma' olmak üzere toplam 5 suçtan arandığı tespit edildi.
    Şüpheliler hakkında 'uyuşturucu madde kullanmak/bulundurmak' suçundan adli işlem yapıldı. A.Y. hakkında 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan da adli işlem yapılırken, ayrıca trafik yönünden 'uyuşturucu madde etkisinde araç kullanmak' ve 'drift yapmak' suçlarından toplam 14 bin 800 TL idari para cezası uygulanarak, ehliyetine de 5 yıl süreyle el konuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow