hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Renkli festival

    Renkli festival
    expand

    Renkli festival

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ABAKAN/ANTALYA, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Halk Dansları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

    Uluslararası Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali'nin devamı niteliğindeki Halk Dansları Festivali 2 Ekim'de sona erecek. Festivale Estonya, Litvanya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Kazakistan, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Polonya ve Slovakya halk dansları ekipleri katıldı. Festival boyunca her akşam Side Limanı'nda gösteriler yapılacak.

    Festivalin ilk gününde Side girişinden itibaren milli kıyafetleri ile yürüyen ülkelerin dans grupları, oldukça renkli görüntüler oluşturdu. 250'yi aşkın katılımcı ile yapılan kortej yürüyüşüne, Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcıları Halis Akkaya, Mustafa Ceylan ve İsmail Hakkı Ödevoğlu da katıldı. Halk dansçıları, davul zurna eşliğinde yürürken, yerli ve yabancı turistler de bu renkli görüntüleri kameraya alarak anı ölümsüzleştirdi. Kortej geçişi sonrasında limana ulaşan ekipler, burada kurulan sahnede sırayla gösterilerini yaptı. Festival süresince katılımcılar, Manavgat'ın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı da bulacak.

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; "Manavgat'ımızda kültürel ve sanatsal etkinliklerimize aralıksız devam ediyoruz. Farklı kültürlerin danslarının sergileneceği ve farklı kültürlerin kaynaşacağı Side limanımızdaki halk dansları şölenimize değerli halkımızı davet ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow