hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Side'de öğrencilerden folklor gösterisi

    Sidede öğrencilerden folklor gösterisi
    expand

    Side'de öğrencilerden folklor gösterisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHNEK) Projesi kapsamında Manavgat Kaymakamlığı'nın himayesinde Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Anadolu Motifleri' ismi ile Halk Oyunları Şenliği düzenlendi. Side Antik Kenti'nde düzenlenen etkinlikte folklor kıyafetleri ile kortej yürüyüşü yapan öğrencilere yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.
    Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, AHNEK projesi kapsamında Halk Oyunları Şenliği düzenledi. Side Antik Kenti'nde 'Anadolu Motifleri' adı altında düzenlenen şenlikte 13 okul folklor ekibi ile Manavgat Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi gösteri sundu. Side Limanı'nda düzenlenen program öncesinde okulların folklor ekipleri Side Antik Kenti girişinden limana kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı turistler, rengarenk yöresel kıyafetler içinde yürüyüş yapan çocukların resim ve videolarını cep telefonları ile kaydetti.
    GELECEĞİMİZİ ÖNEMSİYORUZ
    Side Limanı'nda düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını yapan Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, "Folklorumuz tarihimizi ve kültür değerlerimizi yansıtan en önemli olgularımızdandır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilkini düzenlediğimiz Halk Oyunları Şenliği ile amacımız tarihimizi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak, okullarımızda yaygınlaştırarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır" diye konuştu.
    Programa katılan Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir ise yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızın istediği ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Halk oyunlarına sadece oyun olarak bakmıyoruz, çocuklarımıza kazandırmış olduğu kazanımlar yönüyle de bakıyoruz. Sosyalleşiyorlar, bizi, beraberliği, saygıyı, sevgiyi anlıyorlar, özgüvenleri gelişiyor. Tarihlerini anlıyorlar, kültürlerini öğreniyorlar bu yönüyle biz bunu çok çok önemsiyoruz. Niye önemsiyoruz, biz geleceğimizi önemsiyoruz. Biz çocuklarımızı, geleceğimizi iyi bir şekilde şekillendirmeleri için iyi bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu noktada ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kültürel faaliyetler de bunun bir parçası" dedi.
    TURİSTLER İLGİ GÖSTERDİ
    Konuşmaların ardından 6'sı ilkokul, 5'i ortaokul ve 2'si lise olmak üzere toplam 13 okul folklor ekibi ile Manavgat İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Türkiye ve Antalya'nın önemli turistik merkezlerinden olan Side'de gerçekleştirilen şenliğe yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Gösterileri izleyen turistler, performansları alkışlarken cep telefonları ile video da çekti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow