hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Side'ye muhteşem dokunuş

    Sideye muhteşem dokunuş
    expand

    Side'ye muhteşem dokunuş

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA) - SİDE'nin tarihi dokusuna yakışmayan asfaltı sökerek yerine doğal taş döşeyen Manavgat Belediyesi, antik kentin yayalaştırılması çalışmasında sona yaklaştı. Çalışmalar, yol boyunca yapılacak aydınlatmalar ve Side'nin simgesi nar ağaçları dikilerek tamamlanacak.

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünya turizminin gözbebeği Side'de, Kentsel Tasarım Projesi'nin 3. etabı olan, Side giriş yolunu yayalaştırma çalışmasında sona yaklaştı. Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Manavgat Belediyesi işbirliğinde, Side Müze Müdürlüğü ve Side Kazı Başkanlığı işbirliği ile yürütülen projede, 750 metrekarelik Antik Side yolu doğallığı simgeleyen diyabez taş, traverten ve bej mermer taşları ile döşendi. Manavgat Belediyesi, portikli yoldaki çalışmalarını, aydınlatmalar ve nar ağaçları dikerek tamamlayacak.

    Çalışmalar kapsamında Zabıta Müdürlüğü kontrol noktası da girişteki otoparka çekildi. Side garajından Antik Side'ye ulaşımı sağlayacak ring aracını da geçtiğimiz günlerde yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunan Manavgat Belediyesi, Side'de görselliğe dikkat ederek görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş oldu. Side'nin yeni giriş yolu, yerli ve yabancı turistlerden de tam not aldı.

    Side'nin tarihi dokusuna uygun bir şekilde yayalaştırma projesini hayata geçirdiklerini aktaran Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Müzesi ve Antik Tiyatro giriş kısmında yaşanan trafik ve görüntü kirliliğinin de önüne geçildiğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Side'ye artı değer katan Antik Side Kentsel Tasarım Proje'mizin 3. Etabı olan Side'mizi yayalaştırma projemizi, tamamladık. Zabıta Müdürlüğü kontrol noktamızı otopark girişine çekmek suretiyle yaptığımız projemizde, müze ve amfitiyatro kısmını da trafik açısından rahatlattık. Çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen AntalyaValiliğimize, esnaflarımıza ve Side'de yerleşik yaşayan tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow