hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sportif Yetenek Taraması'nda branşlaşma testi

    Sportif Yetenek Taramasında branşlaşma testi
    expand

    Sportif Yetenek Taraması'nda branşlaşma testi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın toplumda spor yapma kültürünü yerleştirmek, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak ve yetenekli çocukları tespit ederek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla başlattığı Türkiye Sportif yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, Manavgat'ta 149 öğrenci branşlaşma testine tabi tutuldu.

    Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tarama testlerinde, ilk defa 2017-2018 yılında taramaya katılarak testleri geçen ve çeşitli eğitimlerden geçen 149 öğrencinin branşlaşma testleri yapıldı. Denge ve reaksiyon ölçümlerinin de yapıldığı taramalarda elde edilen sonuçlara göre öğrencilerin başarılı olacağı branşlar belirlenerek o yönde eğitim almaları sağlanacak.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen antrenörler tarafından gerçekleştirilen tarama testlerin sonucuna göre öğrencilerin sportif eğitimlerinin belirleneceğini aktaran Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, “Proje, ilk olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 3. sınıf öğrencilerimizin taranması ile başladı. Projenin amacı öğrencilerimizin tüm toplumumuzun spor yapması ve yetenekli olan sporcuların keşfedilmesi, spora yönlendirilmesi aynı zamanda toplumumuzda spor yapma kültürünün gelişmesi için proje başlatıldı" dedi.

    Tarama testine katılan bazı öğrencilerin aileleri de çocuklarını yalnız bırakmadı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow