hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi yolla ilgili muhtarlarla toplantı

    Tarihi yolla ilgili muhtarlarla toplantı
    expand

    Tarihi yolla ilgili muhtarlarla toplantı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Kaymakamlığı, MATSO işbirliği ve BAKA'nın destekleriyle tarihi Selçuklu yolunu alternatif ve eko turizme kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında yol güzergâhının geçtiği mahalle muhtarları ile toplantı yapıldı.
    Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) işbirliği Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın destekleri ile Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunun alternatif turizme kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar sürüyor. Geçen ay yapılan ihaleyi kazanan firma rota oluşturmak amacıyla keşif çalışmalarına başlamıştı. 
    KÖY MUHTARLARI İLE TOPLANTI
    Çalışmalar kapsamında MATSO Otogar Toplantı Salonunda tarihi yolun geçtiği mahalle muhtarlarının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, firma yetkilisi Hamza Kocatepe, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Emin Öztop ve tarihi kervan yolunun güzergahının geçtiği Karakaya, Örenşehir, Yalçıdibi, Kadılar, Uzunlar, Uzunkale, Hacıobası, Çavuşköy, Hacıisalı, Sülek, Cevizler, Seydiler, Hacıali, Aksaz, Demirciler, Değirmenli, Oymapınar, Tilkiler, Yaylaalan, Sırtköy muhtarları katıldı.
    'ARANAN GÜZERGAH OLACAK'
    Toplantıda konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, amaçlarının tarihi yolu alternatif turizme kazandırmak olduğunu belirterek, var olan turizm hareketlerini kuzeye doğru, tarihi, tabiat varlıkları ve doğal güzelliklere çekebilmeyi hedeflediklerini söyledi.
    5 DİLDE BROŞÜR, HARİTA VE TANITIM FİLMİ HAZIRLANACAK
    Yol ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından trekking ve doğaseverler tarafından çok beğenilen bir güzergah haline geleceğini söyleyen Başkan Boztaş, "İlk olarak rota çalışması yapılacak. Yolun güzergâhı navigasyona aktarılacak. Yol ile ilgili yönlendirme tabelaları olacak. Yolun tarihi ve doğal güzelliklerinin görselleri çekilerek broşürlere eklenecek. 5 dilde hazırlanacak broşür ve tanıtım filmi güzergâhının tarihi doğal yapısı ile ilgili bilgiler aktaracak. Hazırlanacak bu tanıtım materyalleri yurt içi ve dışında tanıtılacak" dedi.
    NAVİGASYON UYGULAMASI OLACAK
    Başkan Boztaş, yol ile ilgili çalışmalarının bitmesinin ardından grup yada bireysel anlamda yerli ve yabancı herkesin cep telefonlarında yer alan navigasyon uygulaması üzerinden herkesin yürüyebileceğini söyledi. Firmanın çalışmalarını mayıs ayı sonuna kadar tamamlayarak teslim edeceğini kaydeden Başkan Boztaş, "Çalışmaların tamamlanmasının ardından tarihi yolu yurt içi ve yurt dışına tanıtarak; turizme, yürüyüş gruplarına, trekking severlere ve doğaseverlerin hizmetine sunacağız. Yol eşsiz manzarasıyla hem de tarihi yanıyla turizm, doğa sporları ve trekking turizmi açısından çok önemli bir kazanım olacaktır" diye konuştu.
    BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
    Yol güzergahında çeşitli aktivelerin düzenlenebileceğine vurgu yapan Başkan Boztaş, tarihi ve doğası ile yolun alternatif turizm açısında önemli bir güzergah olacağını ve bölge ekonomisi ve ticaretine katkı sağlayacağını söyledi. Önümüzdeki süreçte doğa turizminin öneminin daha da artacağının altını çizen Başkan Boztaş, "Yeni trend doğa turizm olacak. Turizmde deniz, kum, güneş üçlüsüne tarih doğa ve spor da eklenecek" dedi.
    Firma yetkilisi Hamza Kocatepe ise yolun turizmi çeşitlendirebilecek çok güzel bir alternatif olduğunu belirterek, MATSO ve Manavgat Kaymakamlığı işbirliği ve BAKA'nın destekleriyle çok güzel bir çalışmaya imza atılacağını söyledi. Böyle bir projede yer almaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Kocatepe, çalışmaların tamamlanması ile çok güzel bir yürüyüş yolunun alternatif turizm ve doğaseverlerin hizmetine sunulacağını ifade etti.
    Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Emin Öztop ise muhtarlara yapılacakları çalışmalar ve güzergâhlar ile ilgili bilgiler aktararak sunum yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow