hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toros kadınlarının eserleri görücüye çıktı

    Toros kadınlarının eserleri görücüye çıktı
    expand

    Toros kadınlarının eserleri görücüye çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in, kadınların kent ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla hayata geçirdiği Toros Kadınları Emek Pazarı'nın 5'inci dönemine katılan 23 emekçi kadın, eserlerini görücüye çıkarttı.

    Toros Kadınları Emek Pazarı'na başvuru yapan 39 kadın içerisinden yeterlilik gösteren 23 emekçi kadın, ürettikleri eserleri ve gıdaları, jüri üyelerinin beğenisine sundu. Hasan Fehmi Öz, Doğan Çolak, Alaattin Budan ve İbrahim Yolcu'dan oluşun mutfak sanatları jürisi, 8 emekçi kadının yemek sunumunu tadarak değerlendirmede bulundu. El sanatlarında ise jüri üyeleri Zuhal Candemir, Deniz Ekici, İlksen Kalfa ve Dilek Kutluca, 15 Toros kadınının el emeği göz nuru eserlerini inceledi. Jüri üyelerinden başarılı not alan emekçi kadınlar, Toros Kadınları Emek Pazarı'nda tezgah açma hakkına sahip oldu.

    Emekçi kadınlar, başarılarının en büyük mimarının Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen olduğunu belirterek, teşekkür etti.

    Başkan Şükrü Sözen, kadınların toplum içerisinde en özel ve en değerli yerde olması gerektiğini kaydederek, "Üreten kadının toplum içerisindeki konumunu en üst noktalara taşımak Manavgat Belediyesi'nin en önemli görevleri arasındadır. Bizler kadınlarımızın, eşlerimizin, bize yol arkadaşlığı yapan en değerli varlıklarımızın her zaman hak ettiği noktalarda olması gerektiğine inandık. Projemizi de bu amaçla hayata geçirdik. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyor, kadınlarımıza başarılar diliyoruz. Manavgat Belediyesi olarak her zaman yanlarında olacağımızı belirtiyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow