hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turist pazara akın etti

    Turist pazara akın etti
    expand

    Turist pazara akın etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı'na, bölgedeki otellerde tatil yapan turistler akın etti. Pazarcı esnafı, sıkı pazarlık yapan turistlerin alışveriş yapmamasından şikayetçi.

    Mayıs ayının ve yüksek turizm sezonunun başlamasıyla birlikte, 250 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat'ta otellerin tamamı açıldı. Tatil amacıyla bölgedeki otellere gelen turistler, perşembe günleri kurulan ilçenin en büyük pazarına akın etti. Otobüslerle kurulan pazar yerlerine yakın noktalara sabah saatlerinde bırakılan ve rehberleri tarafından bilgilendirilen turistler, kent içi esnafına ilgi göstermeden doğrudan pazar yerine gitti.

    Pazarcı esnafı ise tekstil, hediyelik, baharat, parfüm, sebze ve meyve bölümlerinde sergilenen ürünlere bakarak, zaman zaman pazarlık yapan turistlerin alışveriş yapmamasından yakındı. Esnaf, turistlerin pazara, Side Antik Kenti gezmeye gelir gibi geldiğini, fiyat sorduğunu, pazarlık yaptığını ve alışveriş yapmadan geri döndüğünü belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow