hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ülkü Ocakları'ndan kan bağışı

    Ülkü Ocaklarından kan bağışı
    expand

    Ülkü Ocakları'ndan kan bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ülkü Ocakları tarafından Türk Kızılayına kan bağışı yapıldı. Ülkü Ocağı Başkanı Hakan Rehber, "19 Mayıs'ta farkındalık yaratmak istedik" dedi.

    Yeni tip koronavirüs salgınında insanların virüs kapma korkusuyla kan bağışında bulunmaktan çekinmesi ve Türk Kızılayının kan stoklarındaki azalmaya karşı çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kan bağışı kampanyaları düzenleniyor. Manavgat Ülkü Ocakları da bu amaçla Kızılay'a kan bağışında bulundu. Manavgat Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Rehber'in talebi, Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya'nın organizasyonuyla ilçeye gelen kan toplama otobüsünde 19 Mayıs gecesi iftardan sahura kadar kan bağışı yapıldı. Koronavirüs salgınından korunmak amacıyla sosyal mesafeye dikkat edilerek her 20 dakikada bir 2-3 kişi olmak üzere toplam 64 ünite kan bağışı toplandı.

    Manavgat Ülkü Ocağı Başkanı Hakan Rehber, "Kızılay milletimizin çok güzide ve çok önemli bir kurumu. Son günlerde Kızılay'ın kan stoklarında azalma olduğuna dair bilgiler geliyordu. Biz, Ülkü Ocakları olarak her yıl düzenli kan bağışı yapıyoruz. Bu yıl bunu 19 Mayıs'a denk getirerek biraz daha dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak istedik. Kan bağışı hem kendi sağlığımız için hem de Kızılay'ın varlığını sürdürmesi ve ihtiyaç anında milletin hizmetine koşması için çok önemli. Biz de her yıl düzenli olarak Kızılay'a kan bağışı yapıyoruz. Sadece ocaktaki gençler değil Manavgat halkınında çok büyük teveccühü ve desteği oldu" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow