hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vakıfbank'tan MATSO'ya ziyaret

    Vakıfbanktan MATSOya ziyaret
    expand

    Vakıfbank'tan MATSO'ya ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANAVGAT, (DHA)- MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş'ı ziyaret eden Vakıfbank Akdeniz Bölge Müdürü Mehmet Arıöz, Çıpa kredisi hakkında bilgi verdi.

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş'ı Vakıfbank Akdeniz Bölge Müdürü Mehmet Arıöz ziyaret etti. Ziyarette Vakıfbank Manavgat Şube Müdürü Ali Sayın, Vakıfbank Manavgat Demokrasi Şube Müdürü Aspurçe Çetin, Vakıfbank Antalya Bölge Satış ve Pazarlama ekibinden Deniz Durmuş ve Burak Saygı, Vakıfbank Manavgat Şube Portföy Yöneticisi Meryem Kara da yer aldı.

    'VERİLECEK KREDİLER ÜYELERİMİZE DESTEK SAĞLAYACAKTIR'

    Bölge Müdürü Mehmet Arıöz ve beraberindeki heyete teşekkür eden MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Çıpa kredisi hakkında bilgiler aldı. Boztaş, "Bu dönemde üyelerimizin finansmana ve krediye ulaşması konusunda sağlayacağınız kolaylık nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum. Verilecek krediler üyelerimize destek sağlayacaktır" dedi.

    40 MİLYAR TL BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR KREDİ PAKETİ HAYATA GEÇİRİLDİ

    Vakıfbank Akdeniz Bölge Müdürü Mehmet Arıöz, ziyarette imalatçı ve ihracatçı 1 yıl geri ödemesiz, 72 ay vade, yıllık yüzde 17,75 faiz oranlı çıpa kredisiyle ilgili bilgiler verdi. Küresel Covid-19 salgınının, ekonominin üzerindeki olumsuz etkilerini bertaraf etmek, firmaların üretim, yatırım ve ihracata dönük faaliyetlerini desteklemeyi amaçladıklarını kaydeden Arıöz, "Vakıfbank tarafından 40 milyar TL büyüklüğünde bir kredi paketi hayata geçirdiklerini söyledi. Arıöz, "Yeni kredi ürünü ile imalat, ihracat ve ithal ikame amaçlı ürün üretmek amacıyla yatırım yapacak olan firmalar başta olmak üzere stratejik öneme sahip sektörlerde faaliyet gösteren firmalara TL ve YP olarak düşük faizli finansman desteği sağlanacaktır" dedi.

    72 AYA KADAR 1 YIL ÖDEMESİZ KREDİ

    Verilecek olan Çıpa kredisinin faiz oranını yıllık yüzde 17,75 olduğunu kaydeden Arıöz, "Paketimiz 12 aydan başlayarak 72 aya kadar vadeler içermekle birlikte firmalarımızın ihtiyaçları ve nakit akışına göre 1 yıla kadar ödemesiz dönem uygulanabilecektir" diye konuştu.

    Kredi ile ihracat ve ithal ikame amaçlı ürün üretmek amacıyla yatırım yapacak olan firmalar başta olmak üzere stratejik öneme sahip sektörlerde faaliyet gösteren firmalara TL ve döviz olarak düşük faizli finansman desteği sağlanacağını dile getiren Arıöz, "Bu kredinin en önemli yanı faiz oranı. Bu kredimiz TCMB politika faiz oranına endeksli şekilde kullandırılacak olmasıyla Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip. 'Çıpa kredisi' faiz oranı, Merkez Bankası politika faiz oranına bağlı olarak aşağı yönlü değişecek ve kredi vadesi boyunca yukarı yönlü bir faiz artışı de yapılmayacaktır. Yani politika faizi aşağı indiğinde kredi faizi aşağı inecek ama arttığı zaman bir değişiklik olmayacak" dedi.

    KREDİ 3 BAŞLIK İLE SUNULDU

    Çıpa kredisinin ilk hedefinin ihracat ve imalat sektöründeki işletmeler olduğunu dile getiren Arıöz, "Kredileri 3 başlık ile sunuyoruz. Çıpa Opex İşletme Kredisi ile firmanın, faaliyetlerine devam etmek amacıyla verdiğimiz ihtiyaç kredisi. İkinci olarak Çıpa Makine ve Araç Alımı Kredisi ile firmanın yapacağı makine alımı ile faaliyetlerinde kullanılmak üzere alacağı araçlara destek sağlıyoruz. Son olarak da Çıpa Proje Kredisi ile firmaların, kapasite artışı, büyüme/genişleme, yeni yatırım gibi projelerinde ihtiyaç duyacakları finansmanı sağlamak amacıyla yanlarında olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow