hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Karaloğlu: VSDG'ye 165 bin çağrı yapıldı

    Vali Karaloğlu: VSDGye 165 bin çağrı yapıldı
    expand

    Vali Karaloğlu: VSDG'ye 165 bin çağrı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Vefa Sosyal Destek Grupları'na (VSDG) yapılan çağrılarla ilgili, "Antalya'da 19 ilçemizde VSDG'ye şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezimiz üzerinden 165 bin çağrı yapıldı. Yine açık kapı çağrı merkezimiz var. Buraya da 125 bin çağrı yapıldı. Biz bu çağrıların üzerinden vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık, karşılamaya devam ediyoruz" dedi.

    Antalya Valisi Münir Karaloğlu; Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleriyle internet üzerinden online düzenlenen 'Covid-19'un ekonomiye etkisi' toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi kuruluş çalışmalarının 1996 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun döneminde çok hızlandığını ve son aşamaya gelindiğini söyledi. Vali Münir Karaloğlu'nun bu konuda çok büyük gayret gösterdiğini belirten Başkan Boztaş, "Sayın Valim, OSB kurulması noktasında çok büyük gayret gösterdiler ve destekleri oldu. Son aşamaya geldik. OSB alanımızın zemin etüdünü yaptırdık. Sizin desteklerinizle Manavgat'ın hayalini gerçekleştiriyoruz teşekkür ediyoruz" dedi.
    Koronavirüsle deniz, kum, güneş turizmi dışında alternatif turizmin de öneminin ortaya çıktığını kaydeden Başkan Boztaş, MATSO ve Manavgat Kaymakamlığı işbirliğiyle alternatif turizme kazandırılmak için çalışılan tarihi Selçuklu yolu çalışmalarında da Vali Karaloğlu'nun çok büyük destekleri olduğunu ifade etti. Koronavirüsün başlamasının ardından Vali Münir Karaloğlu'nun aldığı kararlarla Antalya ve ilçelerini en sağlıklı ve güvenilir kent olmasını sağladığına vurgu yapan Başkan Boztaş, Vali Karaloğlu'na verdiği destekleri için Manavgat iş dünyası adına teşekkür etti.
    Vali Münir Karaloğlu da tüm dünyada olduğu gibi Antalya olarak büyük bir salgın hastalıkla mücadele edildiğini söyledi.  Koronavirüs pandemisi başladığında en yüksek riskli olarak gösterilen iki ilden birisinin Antalya olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Antalya'nın riskli gösterilmesinin sebebi Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olmasıydı. Bugün geldiğimiz noktada Allah'a hamdolsun Antalya'da bu süreci bütün taraflarıyla beraber başarılı bir şekilde yürüttük. Şu anda pandeminin en az olduğu illerden birisi" dedi.
    Türkiye'nin, salgın öncesi ve salgın başladıktan sonra en iyi önlem alan ülkelerden birisi olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, "Dünyanın gıpta ile baktığı ülkelerden birisiyiz. Ülkemizle gurur duymamız gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımız, sağlık çalışanlarımız, kamu görevlilerimiz, iş dünyamız ve vatandaşlarımıza kurullara uyduğu için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    'ÜRETİMİ SÜRDÜRDÜK'
    Antalya'nın Türkiye'nin en önemli üretim merkezi olduğunu kaydeden Vali Münir Karaloğlu, Antalya'da pandemiyle mücadele ederken, aynı zamanda üretim zincirini koparmadan sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Karaloğlu, "Bu süreçte yaş sebze ve meyve hem ülke içinde hem de yurt dışına tedarik zincirine devam ettik" dedi.
    VEFA DESTEK HATTI
    Vefa Sosyal Destek Hattı'na yapılan çağrıları değerlendiren Vali Münir Karaloğlu, "65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konulduktan sonra bütün şehirlerde vefa sosyal destek grupları (VSDG) oluşturuldu. Antalya'da da 19 ilçemizde VSDG'ye şu ana kadar 112 çağrı merkezimiz üzerinden 165 bin çağrı yapıldı. Yine açık kapı çağrı merkezimiz var. Buraya da 125 bin çağrı yapıldı. Biz bu çağrıların üzerinden vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık, karşılamaya devam ediyoruz" diye konuştu.
    DESTEKLER
    Pandemi döneminde vatandaşlara, işletmelere yönelik açılan destek paketlerine değinen Karaloğlu, "Antalya'da 110 bin vatandaşımıza 1., 2., 3. fazla İstikrar Kalkanı Programı kapsamında yardımda bulunuldu. Yine Antalya'mızda esnaf ve tüccarlarımıza 3 kamu bankamızdan yaklaşık 7 milyar TL kredi sağlandı. Hasarı en aza indirmek için elimizden gelen bütün gayreti taraflarla birlikte gösteriyoruz" dedi.
    'MANAVGAT POTANSİYELİ YÜKSEL BİR İLÇEMİZ'
    Manavgat'ın turizmin yanı sıra tarımda potansiyelinin yüksek bir kent olduğuna dikkati çeken Vali Karaloğlu, "Manavgat'ın daha fazla potansiyeli olduğunu biliyoruz. Turizm, tarım, doğal güzellikleri doğal su kaynakları ile orman varlığı potansiyeli yüksek bir ilçemiz. Manavgat tarım, turizm ve ticarette önemli yerlere geldi, önümüzdeki süreçte çok daha önemli yerlere gelecektir" diye konuştu.
    'OSB ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK'
    Manavgat'ın OSB çalışmalarına değinen Vali Karaloğlu, OSB ile Manavgat'ta sanayi ve özellikle de gıda sanayisinde bir boşluğun kapatılacağını vurguladı. Vali Karaloğlu, Manavgat'ta OSB kurulmasında son aşamaya gelindiğini de kaydetti.  Manavgat'ın tarım potansiyeline değinen Vali Karaloğlu, Manavgat'ta kapalı alanda üretilen muzun 280 dönümden 6 bin dönüme ulaştığını belirterek, 2019 yılında Manavgat'ta 40 bin ton muz üretildiğini söyledi. Manavgat'ta muz sektörünün daha da büyüyeceğini vurgulayan Karaloğlu, avokado, ejder meyvesi, mango gibi yeni yatırımların da olduğunu belirtti.
    Toplantının final kısmında ise Vali Karaloğlu, MATSO üyelerinden gelen soruları cevapladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow