hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Zincir marketler yerel üreticiden alım yapsın'

    Zincir marketler yerel üreticiden alım yapsın
    expand

    'Zincir marketler yerel üreticiden alım yapsın'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, "Zincir marketlerin sattıkları ürünleri tek bir kişiden, şirketlerden değil, bulundukları yerlerdeki yerli üreticilerden, hallerden almalarını istiyoruz" dedi.
    Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, semt pazarlarının açılmaması sonrası yetiştirilen ürünlerin sevkiyatının yapılamadığını ve ürünlerin elde kaldığını belirterek, satış olmadığı için ürünlerin fiyatında da ciddi düşüşler olduğunu vurguladı. Metin, "Domates için halde 2-2,5 lira fiyat açıklandı, 1 liraya alan yok. 75 kuruşa alan yok. Salatalığı 20 kuruşa alan yok, halde sevkiyat yok şu anda. Ürünlerin gideceği bir pazar olmayınca sevkiyatlar durdu" dedi.
    Semt pazarlarının yeniden açılmasının dışında zincir marketlerin de yerel üreticilerden alım yapmasını istediklerini kaydeden Rasim Metin, "Zincir marketlerin sattıkları ürünleri tek bir kişiden, şirketlerden değil, bulundukları yerlerdeki yerli üreticilerden, hallerden almalarını istiyoruz. Zincir marketler bulunduğu yerlerdeki hallerden veya üreticilerden mal almaya kalkarsa hem üreticinin elinde mal kalmamış olur hem de halka ucuz mal alıp satmış olurlar. Ayrıca tanzim mağazalarının yeniden gündeme getirilip seri bir şekilde faaliyete geçirilip ürünlerin buralarda satılmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow