hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Matematik olimpiyatlarının birincisi Antalya'dan

    Matematik olimpiyatlarının birincisi Antalyadan
    expand

    Matematik olimpiyatlarının birincisi Antalya'dan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - YUSUF Ziya Fen Lisesi öğrencisi Hakan Karakuş, Balkan Matematik Olimpiyatlarında altın madalyanın sahibi oldu.
    Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Türkiye'nin en başarılı fen liseleri arasında yer alan Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi'nin ilk binde 21, ilk 5 binde 45, ilk 10 binde ise 68 öğrencisi yer aldı. Okul Gelişim Yönetim ekibinin raporuna göre; 45 öğrenci tıp fakültesi, 33 öğrenci de mühendislik fakültelerinin kapılarını araladı. Okul, üniversiteye yerleştirme başarısının yanında proje yarışmalarındaki başarısıyla da dikkati çekiyor. Okulun öğrencilerinden Hakan Karakuş TÜBİTAK Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda üçüncü oldu.
    Bronz madalyanın sahibi olan Hakan Karakuş, Balkan Matematik Olimpiyatlarında da birincilik elde ederek altın madalya aldı. Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Uluslararası Bakalorya Programı'na müracaat ederek, aday okul unvanını alan ilk fen lisesi oldu. Bu program ile ileri seviyede İngilizce eğitimini tamamlayan ve çift diploma almaya hak kazanan okulun öğrencileri, yurt dışındaki üniversitelere doğrudan başvuru yapabilme hakkı elde ediyor.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow