hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Memleketim'e alkış yağdı

    Memleketime alkış yağdı
    expand

    'Memleketim'e alkış yağdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), geçen sezon izlenme rekoru kıran 'Memleketim' adlı müzikal eseri Antalyalı sanatseverle buluşturdu.

    Geçen sezon Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki Opera Salonu'nda dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan 'Memleketim' adlı anlatımlı eserin müzik düzenlemelerini Deniz Yıldız, metnini de rejisör Fatih Şanal hazırladı.

    Dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyan 'Memleketim'de soprano Sinem Seçil Baddal, Serap Demirhan Işık ve Pınar Tekol, tenor Fatih Şanal, bariton Ümit Burak Tekinay ve Toygarhan Atuner solist olarak sahne aldı.

    Tarih içinden süzülerek gelmiş zengin bir geleneğin ürünü olan ve klasik batı müziği orkestrasına uygun çok sesli düzenlenen Anadolu türkülerini konu alan eserde, solistlere eşlik eden Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetti.

    'Memleketim'de Anadolu'da yaşayan insanların asırlar boyunca süregelen duyguları, düşünceleri, yaşamlarının çeşitli görünümleri ve kültürel değerleri türküler üzerinden yansıtıldı.

    İnsan duygu ve davranışlarındaki derin anlamları hümanistik bir bakış açısıyla ele alan türküler, Türkiye'nin ortak kültürel dokusuna ayna tutarken, 'Memleketim' eserinde de bu ayna, sahneden seyircilere kâh lirik, kâh eğlenceli, kâh ironik bir anlatımla döndü.

    Eser, 'Covid-19' pandemisiyle mücadele kapsamında belirlenen hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilen oturma düzeni ve sanatçı dizilimi ile güvenli bir ortamda ve tek perde olarak gerçekleşti.

    Türkülerin hikâyelerinin de anlatıldığı 'Memleketim'de izleyiciler neşeli, keyifli dakikalar yaşadı, solist ve orkestra ayakta alkışlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow