hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MMO Antalya, pandemide eğitime ara vermedi

    MMO Antalya, pandemide eğitime ara vermedi
    expand

    MMO Antalya, pandemide eğitime ara vermedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, Covid 19 virüsünün ilk olarak Mart ayında ülkemizde görülmesinin ardından mesleki eğitimlerini web ortamına taşıdı ve 2 ay gibi sürede üyelerinin 40'tan fazla eğitime ücretsiz erişimini sağladı.

    Covid 19 dolayısıyla ülkemizde ve dünyada birçok kurumun uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim sistemine geçmek zorunda kaldığını belirten MMO Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, oda olarak webinar olarak adlandırılan online eğitimlere hızlı bir adaptasyon sürecinin ardından hemen geçtiklerini söyledi. Atmaca, "Genel merkezimiz ve diğer şubelerimiz ile işbirliği yaparak üyelerimizin bu süreçte mesleki gelişimlerine katkı sunacak birçok eğitim verdik. Hemen her gün verdiğimiz bu eğitimlerimize hız kesmeden pandemi süresince devam edeceğiz" diye konuştu. İbrahim Atmaca, virüsün Türkiye'de görülmesi sonrası alınan tedbirleri şube ve temsilcilikler olarak hayata geçirdiklerini ifade ederek, kamu ve üyeye yönelik hizmetlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

    'FİZİKİ ORTAMLARIMIZDA TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

    Şube ve temsilcilikler olarak gerekli tedbirleri almalarının yanı sıra faaliyetlerini de mümkün olduğunca aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden İbrahim Atmaca, şöyle konuştu:

    "İlk olarak şube ve temsilcilik binalarımıza Covid-19 ile ilgili bilgilendirici afişler astık ve gerekli antiseptik özellikli dezenfektan ve maske temini sağlayarak, çalışanlarımızın ve binaya giriş çıkış yapan vatandaşlarımızın sağlıklarını koruma amaçlı tedbirler aldık. Daha sonra önlemler kapsamında şube binamız ve temsilciliklerimiz ilaçlanarak dezenfekte edildi. Şubemizde yapılan tüm fiziksel toplantılar, seminerler, etkinlikler, eğitim ve sınavları iptal ettik. Virüsün giderek yayılması nedeniyle alınan kararlar kapsamında mesai saatleri esnek çalışma saatlerine döndürülürken, belli dönemlerde evden çalışma sistemini uyguladık. Üyelerimizin şubemize daha rahat ve kolay ulaşabilmeleri için kurumsal whatsapp hattı oluşturup, üyelerimize birçok işlemlerini online platformlarımızdan yapabilecekleri bilgilendirme mesajları gönderdik. Bu önlemler ile birlikte uzaktan çalışma prensibi ile hem topluma hem de üyemize yönelik çalışmalarımızı aksatmadan yürütmeyi başardık."

    'TOPLUMA YÖNELİK SORUMLULUĞUMUZU UNUTMADIK'

    Atmaca, bu süreçte şube olarak sağlık çalışanlarına da destek olduklarını belirterek, "3 boyutlu yazıcısı olan üyelerimize 40 kg filament desteği sağladık ve yaklaşık 1000 adet siperliği talepte bulunan sağlık kurumları ve çalışanlarına ulaştırdık. Yine bu süreçte özellikle virüsle mücadelede iklimlendirme sistemlerinde alınması gereken tedbirler üzerine yaptığımız basın duyuruları ile halkın sağlığının korunması yönünde bilgilendirici açıklamalarda bulunduk. Ulusal ve yerel bazda yazılı ve görsel basında yer bulan uyarılarımız birçok web sitesinde de yayınlanarak kamuoyuna ulaşmış oldu" ifadelerini kullandı.

    Fiziki ortamlarda yaptıkları seminerleri diğer şubelerle işbirliği yaparak online seminerlere dönüştürdüklerini ifade eden İbrahim Atmaca, "Üyelerimizin evde vakit geçirdiği dönemleri mesleki açıdan daha verimli hale getirmelerine destek olduk. Bu süreçte 40'tan fazla webinar duyurusunu üyelerimizle paylaştık. Evde kaldığımız bu süreçte düzenlediğimiz webinarlara üyelerimiz çok yoğun katılımlar gösterdi. Kurumsal Whatsapp hattımız üzerinden bize ulaşan üyelerimizin her türlü taleplerini de bu dönemde aksatmadan karşıladık" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow