hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moloz alanı bahçeye dönüştü

    Moloz alanı bahçeye dönüştü
    expand

    Moloz alanı bahçeye dönüştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Şafak Mahallesi'nde, mülkiyet ile imara ilişkin sorunlarını çözdükten sonra dağ gibi molozlardan temizlediği 37 bin metrekarelik alanı, çim ekerek ve 230 adet portakal dikerek yemyeşil bir bahçeye dönüştürdü.
    Ahmet Hamdi Akseki ile Azem Akkaya caddelerinin asfalt ve kaldırımlarının yenilendiği Şafak Mahallesi'nde, uzun yıllar moloz kirliliğinin yaşandığı 37 bin metrekarelik alan yeşillendirildi. Alan, mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl haldeydi. Dökülen moloz ve çöplerin dağ gibi biriktiği alan, Şafak Mahallesi ile Akdeniz Sanayi Sitesi arasında kara bir leke olarak kalmıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mülkiyet sorunu çözülen alanda geçtiğimiz aylarda yeşillendirme çalışması başlatmıştı. Tonlarca moloz ve çöpler kaldırdı, toprak serilerek tesviye, sulama ve aydınlatma altyapısı yapıldı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından araziye, 230 adet yetişmiş portakal ağacı dikildi.
    'ÇOCUKLAR İÇİN YEŞİL BİR VAHA OLACAK'
    Kepez Belediye Başkanı Başkanı Hakan Tütüncü, "Şafak mahallemize 37 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir yeşil alan ve içerisinde portakal ağaçlarının olduğu güzel bir bahçe yaptık. Bu bahçe ile Antalya'mızın sembolü olan portakalı da mahallemizde yaşatmış olacağız. Bu park, aynı zamanda yeşil dokusuyla da güzel bir Anadolu Bahçesi olacak. Bu özellikleriyle portakal bahçemiz, çocuklarımız başta olmak üzere mahalle sakinlerimiz için adeta yeşil bir vaha olacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow