hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moloz gitti portakal bahçesi geldi

    Moloz gitti portakal bahçesi geldi
    expand

    Moloz gitti portakal bahçesi geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Şafak Mahallesi'nde devasa moloz yığınlarından temizlediği 37 bin metrekarelik alanı portakal bahçesine dönüştürüyor.

    Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi'nde yeşillendirme çalışması başlattığı ve molozlardan temizlediği 37 bin metrekarelik alana 160 adet yetişmiş portakal ağacı dikti. Açılacak imar yolları üzerinde ve konut yapılacak arazilerde bulunan portakal ağaçları, köklerinden sökülerek Şafak Mahallesi'ndeki yeni yaşam alanına taşındı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, iş makinesiyle açılan çukurlarda, yetişmiş portakal ağaçlarını toprakla buluşturdu. Dökülen molozlar ve atılan çöplerden dolayı uzun yıllar çevre kirliliğinin yaşandığı alan, dikilen portakal ağaçlarının bahar aylarında çiçek vermesiyle mis gibi kokacak.

    Yeşillendirme çalışması başlatılan iki ayrı parseldeki 37 bin metrekarelik alan, Şafak Mahallesi ile Akdeniz Sanayi Siteleri arasında yer alıyor. Mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar yatırım yapılamayan bu alanda, dökülen molozlardan ve atılan çöplerden dolayı görsel kirlilik oluşmuştu. Kepez Belediyesi, uzun vadede yatırım yapılamayacak olan 37 bin metrekarelik arazideki moloz kirliliğini, yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırıyor.

    Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşillendirme kapsamında günlerce çalışarak, alandan tonlarca molozu kaldırdı. Daha sonra toprak tesviyesi yapılan ve çevresine bordür taşı döşenen araziye, 160 adet yetişmiş portakal ağacı dikti. Çim ekimin yapılacağı arazinin çevresine ahşap oturma mobilyaları da yerleştirilecek. Mahalleye oksijen sağlayacak olan devasa yeşil alanın aydınlatma ve sulama tesisatı da yapılacak.

    Bahar aylarında portakal bahçesine dönüşecek arazinin sınırında bulunan Ahmet Hamdi Akseki ile Azem Akkaya caddelerinin asfaltı da yenileniyor.

    ŞAFAK'A OKSİJEN DEPOSU

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde yeşillendirme çalışması alanındaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Moloz ve çöp dökülmesinden dolayı yeşillendirme çalışması başlattığımız alanda son derece sağlıksız bir çevre ortamı söz konusuydu. Şimdi bu çevre problemini ortadan kaldırarak, alanı yeşillendiriyoruz. Böylelikle Şafak Mahallesi'nde, çocuklarımızın yeşil doku üzerinde oyun oynayabileceği, hemşehrilerimizin piknik yapabileceği, akşamları çaylarını ve kahvelerini içebilecekleri yaşanabilir bir alanı meydana getiriyoruz" ifadesini kullanmıştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow