hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa 1,5 ayda 2734 binayı dezenfekte etti

    Muratpaşa 1,5 ayda 2734 binayı dezenfekte etti
    expand

    Muratpaşa 1,5 ayda 2734 binayı dezenfekte etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KORONAVİRÜS vakalarında artış gösteren Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi vaka görülen apartmanları, siteleri dezenfekte ediyor. Belediyeye ulaşan talepleri değerlendiren ekipler, kasım ayında bin 500 binayı dezenfekte ederken aralık ayında bu rakama ilk 15 günde yaklaştı.
    Muratpaşa Belediyesi, koronavirüs (covid-19) vakası görülen site ve apartmanların ortak kullanım alanlarının dezenfektasyonuna eylül ayında başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, 444 80 07 numaralı Turunç Masa çağrı merkezine ulaşan talepler doğrultusunda günün rotasını belirleyip her sabah yola çıkıyor. Ekipler, belirlenen adreslerde apartmanların, sitelerin giriş kapılarından başlayarak merdivenlerden asansörlere, posta kutularına ve varsa çocuk oyun parklarına kadar tüm ortak kullanım alanlarını dezenfekte ediyor. Ekipler, kasım ayında 1500 binayı dezenfekte ederken aralık ayında sadece 15 gün içinde 1234 binanın dezenfektesini gerçekleştirdi.
    Ekiplerin son olarak dezenfekte ettiği sitelerden birinin yöneticisi Ahmet Hamamcıoğlu, son 2-3 ay öncesine kadar her şey iyi giderken Antalya'da vakaların artmasına paralel olarak site sakinleri arasında da covid-19 vakalarının görülmeye başladığını söyledi. Hamamcıoğlu, "Sanıyorum 4'üncü ya da 5'inci vaka oldu. Her seferinde Muratpaşa Belediyemizi arayarak Turunç Masa'dan dezenfekteyle ilgili taleplerimizi oluşturduk. Hemen ertesi gün ekipler geldi" diye konuştu. Hamamcıoğlu, dezenfekte işleminin hem psikolojik olarak kendilerini rahatlattığını hem de sakinlerin belediyeye olan güvenini arttırdığını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow