hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa, 60 personeliyle eğitimlerini tamamlandı

    Muratpaşa, 60 personeliyle eğitimlerini tamamlandı
    expand

    Muratpaşa, 60 personeliyle eğitimlerini tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA)- MURATPAŞA Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, ilçede belirlenen 7 kurban kesim yerinde görev alacak personele yönelik eğitimlerini tamamladı. 20 saatlik kurban kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme kursunu tamamlayan personele covid-19 (koronavirüs) pandemisi dolayısıyla dikkat etmeleri gereken konular da anlatıldı.

    Muratpaşa Belediyesi, 31 Temmuz Cuma günün başlayacak Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdürüyor. İlçede Bayındır ve Ermenek mahallelerinde oluşturulan kurban kesim yerlerine kontrollerin ardından kurbanlık hayvan girişleri başlarken diğer yandan 7 mahallede hizmet verecek kurban kesim yerlerinde görev alacak personelin eğitimleri de tamamlandı.

    Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi'yle birlikte düzenlenen 20 saatlik kursta, personele dini vecibelere ve hijyen kurallarına uygun kurbanın nasıl kesileceği konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Eğitimlerde, covid-19 pandemisi dolayısıyla dikkat edilmesi gereken noktalar da tek tek anlatıldı.

    Kursu tamamlayan personel sertifikalarını alırken Muratpaşa Belediyesi'nin 7 kurban kesim yerinde bu bayramda 60 personel görev alacak. Aynı zamanda kurban satış yeri olan Bayındır ve Ermenek mahallerindeki alanlarla birlikte Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Sigorta kapalı pazarında bayramın ilk iki günü, Güzeloba, Çağlayan, Konuksever, Yenigün mahalleleri kapalı pazar yerlerinde bayramın birinci günü vatandaşlar kurbanlarını, aldıkları randevuyla ücretsiz kestirebilecek.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow