hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa Aşevi'nde hasat edilen mısırlar menüye eklendi

    Muratpaşa Aşevinde hasat edilen mısırlar menüye eklendi
    expand

    Muratpaşa Aşevi'nde hasat edilen mısırlar menüye eklendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - PANDEMİ sürecinde olası gıda sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla Muratpaşa Belediyesi'nce ekilen ve olgunlaşan mısırlar toplanarak, ihtiyaç sahipleri için her gün sıcak yemek servis eden Aşevi'nin menüsüne eklendi. Haşlanan mısırlar, yemeklerle birlikte ihtiyaç sahiplerine evlerine servis edildi
    HAŞLANIP EVLERE SERVİS EDİLDİ
    Nisan ayında, koronavirüs salgını sırasında olası gıda krizine karşı, toplam 70 dönümlük alana Muratpaşa Belediyesi'nce ekilen mısırların hasadı başladı. Hasadın ilk gününde toplanan mısırlar, ihtiyaç sahipleri için her gün sıcak yemek servis eden Aşevi'nde haşlandı. Haşlanan mısırlar, ihtiyaç sahiplerine yemekleri ile birlikte verildi. Evlere servis edilen yemek ve mısırların hazırlanışını denetleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "İhtiyaç sahibi komşularımıza afiyet olsun" dedi. Muratpaşa Belediyesi Aşevi'nden sıcak yemek alan vatandaşlara ayrıca Muratpaşa Belediyesi hizmet binasına gelen vatandaşlarla, çalışanlara da ikram edildi.
    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, pandemi sürecinde, hububat özelinde tarımsal üretime dikkat çekmek istediklerini ve amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Başkan Uysal şöyle konuştu:
    "Pandemi döneminde olası bir gıda kıtlığı yaşamamak için mısır ekimi yapmıştık. Şükür ki hasat vakti itibari ile öyle bir tablo yok. Tabi biz ürettiğimiz mısırları ihtiyaç sahibi komşularımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Yöresel bazlı ürünlerimizin bazılarını mısır kullanarak yapacağız. Önemli olan üretmek üretmek. Bildiğiniz gibi bütün temel sarfiyat malzemelerini kendisi üreten bir belediyeyiz. Buna pandemi dönemin de gıda sıkıntısı çekmemek için mısır üretimini de eklemiş olduk."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow