hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa Belediyesi spor okulları açacak

    Muratpaşa Belediyesi spor okulları açacak
    expand

    Muratpaşa Belediyesi spor okulları açacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi Spor Kulübü, kuruluşunun 25'inci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken ay yıldızlı milli formaları başarıyla taşıyacak sporcuları yetiştirmek için 6 branşta spor okulları açacak.
    Antalya'da 1995 yılında kurulan Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü, tarihinin en kapsamlı altyapı gelişim programını başlatıyor. Kulüp, 6 branşta açacağı spor okullarıyla Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek, milli takımlarda ay yıldızlı formayla başarıdan başarıya koşacak sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.  
    Kulüp Başkanı Murat Şimşek, Türkiye'de özellikle futbol kulüplerinin yaşadığı ekonomik zorlukların gün yüzüne çıkmasıyla birlikte altyapı tartışmasının başladığını söyledi. Şimşek, ancak istisnasız her branş için geçerli olan bu tartışmanın bir tarafında tesisleşme diğer tarafında ise sporcu yetiştirme olduğuna dikkat çekti.
    Kulüp Başkanı Şimşek, "Muratpaşa Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Ümit Uysal öncülüğünde, son 5 yıl için tesisleşme anlamında çok önemli yatırımlar yapıldı. Spor salonları mahallerimize kadar yayıldı, kent merkezinde çok önemli bir yüzme havuzu yatırımı tamamlandı, güreş eğitim merkezi hizmete girdi, kent spor sahalarında ciddi bir yenileme çalışması yapıldı" dedi.
    Yeni dönemde yine Muratpaşa Belediyesi'nin tüm bu yatırımların çatısını oluşturacak büyük bir tesis planladığını aktaran Şimşek, “Tesisler artık herkesin ulaşabildiği bir konuma gelirken biz de Muratpaşa Belediye Spor Kulübü olarak bir anlayış değişikliğine gittik. Bu değişim bugün aynı zamanda sporda yaşanan krize bir yanıt. Başta kadın hentbol takımımız olmak üzere, yabancı oyuncu sınırlamasından sözleşme yapılarına, kendi kurallarımızı ilan ederek bir yolculuğa çıktık" diye konuştu.
    Bu yolculukta hentbol, jimnastik, squash gibi branşlarda şampiyonluklar da elde ettiklerinin altını çizen Şimşek, 20 Ağustos'ta kayıtlarını başlayacağı spor okullarıyla Muratpaşa'nın Antalya'nın çocuklarıyla yürüyeceği yepyeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Spor okullarını ilk etapta futbol, basketbol, jimnastik, squash, voleybol ve yüzme branşlarında açılacağını belirten Şimşek, antrenmanların ise 16 Eylül'de başlayacağını belirtti.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow