hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa, çocuk oyun parkı üretiyor

    Muratpaşa, çocuk oyun parkı üretiyor
    expand

    Muratpaşa, çocuk oyun parkı üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KENT mobilyalarını kendisi üreten Muratpaşa Belediyesi, çocuk oyun grubu üretimine de başladı. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ahşap işleri atölyesinde üretilen oyun parkı sistemleri, yapım çalışmaları devam eden parklara yerleştirilecek.

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'la birlikte başlayan 'üreten belediye' dönemiyle birlikte bambaşka bir görünüme kavuşan Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Ermenek Mahallesi'nde bulunan ahşap işleri atölyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyenin parklarda kullandığı banklar ve diğer oturma- dinlenme gruplarının yanı sıra salıncak, tahterevalli üretimi de gerçekleştirilen atölye, Başkan Uysal'ın talimatıyla kısa süre önce çocuk oyun grupları üzerine çalışmaya başladı.

    Birçok örneği inceleyen yetkililer, çocukların güvenliğini oyun oynarken en üst düzeyde sağlayan, bununla birlikte çocukların algılama ve hareket etme gibi gelişim özelliklerini destekleyecek modeli oluşturdu. Model üzerinden üretime geçen ahşap işleri atölyesi, ilk çalışmanın sonuna geldi. Tırmanma, denge sağlama, geçişler gibi birçok fonksiyonu içinde barındıran ahşap çocuk parkında kaydırakların montajına geçilirken tamamlanan ahşap oyun parkı sistemleri, Muratpaşa'nın yeni parklarına yerleştirilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow