hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa hayvan barınağında şefkat ve sevgi mesaisi

    Muratpaşa hayvan barınağında şefkat ve sevgi mesaisi
    expand

    Muratpaşa hayvan barınağında şefkat ve sevgi mesaisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin Ermenek Mahallesi'nde bulunan hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinde pandemi nedeniyle ziyaretçi kısıtlamaları devam ederken merkezin sokak kedileri için ayrılan bölümü genişletildi ve yeni bir ameliyathane kuruldu.

    Muratpaşa Belediyesi'nin Ermenek Mahallesi'nde yer alan geçici hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi yaklaşık 3 bin metrekarelik bir açık alana sahip. Merkez, kurulduğu günden bu yana, sokak hayvanlarının tedavisi, kısırlaştırılması, küpe ya da mikroçip uygulanması ve aşılanmasının ardından yerine bırakılması iş ve işlemlerini gerçekleştiriyor.

    Covid-19 pandemisi dolayasıyla, ziyaret kısıtlamasının devam ettiği merkezde veteriner hekim Berivan Alabalık, kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin rutin olarak devam ettiğini söyledi. Bununla birlikte pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamaları dolayısıyla önemli bir bölümü parklarda bulunan destek noktalarına vatandaşların mama bırakamadığını dile getiren Alabalık, şunları söyledi:

    "Bu görevi Başkanımız Ümit Uysal'ın talimatı ve destekleriyle bizler üstlenmekte ve devam ettirmekteyiz. Rutin olarak besleme noktalarımıza mamalarımız bırakılmakta. Onun dışında, bu süreçte, merkezimizde kedi evimiz genişletildi. Kedi evimizde bir de ameliyathanemiz var. Köpek bölümümüzde de aynı şekilde, kısırlaştırma, sonrasında sahiplendirme süreci ve tedavi hizmetlerimiz devam ettirilmektedir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow