hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa'da çocuklar toprakla tanışıyor

    Muratpaşada çocuklar toprakla tanışıyor
    expand

    Muratpaşa'da çocuklar toprakla tanışıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin kenti sakinlerinin tarımla tanışmaları için hediye ettiği marul, maydanoz ve fesleğen ekili saksıdan alan ziraat fakültesi öğrencisi Sude Taşdemir, "Kardeşim de böyle şeyleri seviyor. İlgilensin diye başvurdum. Böyle bir şeyde Muratpaşa Belediyemizin katkısı olduğu için çok mutluyum" dedi.

    Muratpaşa Belediyesi, başta çocuklar olmak üzere kent sakinlerinin tarımla tanışması ve üretime yönelik çalışmaların parçası olmaları için marul, maydanoz ve fesleğen ekili saksıların dağıtımına başladı.

    Park Bahçeler Müdürlüğü, ilk saksıları Çaybaşı Mahallesi'nden başvuran gönüllere teslim etti. Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi olan Sude Taşdemir, çocukların toprakla büyümesini önemli bulduğunu belirterek, "Kardeşim de böyle şeyleri seviyor. İlgilensin diye başvurdum. Böyle bir şeyde Muratpaşa Belediyemizin katkısı olduğu için çok mutluyum. Çocukların toprak ile büyümesi çok önemli çünkü bir şey yetiştirebilmek ve ona değer verebilmek onunla beraber büyümek çok güzel" diye konuştu.

    Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2 bin 500 eve dağıtılacak saksıların belediyenin Ermenek Mahallesi'nde bulunan, yaklaşık 35 dönüme kurulu bitki üretim tesisinde hazırlandığını söyledi. Marul, maydanoz ve fesleğen fidelerinin uygun saksıya dikildiğini ve hazır halde Muratpaşa sakinlerine ulaştırılmaya başlandığını belirten Başkan Uysal, "Amacımız, başta çocuklar olmak üzere komşularımızın tarımla, toprakla buluşmasını ve üretime yönelik çalışmalar içinde bulunmasını sağlamak. Çocuklarımıza küçük bir fideyi yetiştirmek için verilen emeğin değerini anlatmak" diye konuştu.

    Belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanan formu doldurarak balkon bahçeciliği için gönüllü olan 2 bin 500 eve saksılar mahalle mahalle ulaştırılacak. Dağıtımın 1 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow