hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa'da hafta içi her gün 6 pazar kurulacak

    Muratpaşada hafta içi her gün 6 pazar kurulacak
    expand

    Muratpaşa'da hafta içi her gün 6 pazar kurulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede pazartesiden itibaren hafta içi her gün 6 ayrı noktada pazar açılacağını söyledi.

    Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, kaymakamlık ve ilgili odayla çalışmalarını tamamladı ve pazar yerlerinde yaşanan yoğunluğa karşı yeni önlemlerini açıkladı. Buna göre, Muratpaşa'da hafta içi her gün 6 ayrı noktada pazar kurulacak. Sadece çarşamba günleri kurulan ilçenin en kalabalık pazarlarından Cumhuriyet Mahallesi Sigorta kapalı pazarında artık haftada üç gün esnaf tezgah açacak. Güzeloba'da bulunan kapalı pazar yerinde de artık haftada 3 gün pazar kurulacak.

    5 GÜNDE 30 PAZAR

    Başkan Uysal, son 5 yılda Muratpaşa'da yoğun çabayla sokak arası pazarı bırakmadıklarını söyledi. Pazarların geniş alanlarda ya kapalı ya da münhasır alanlarda kurulduğunu belirten Başkan Uysal, gerek hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları gerekse hafta içi yaşanan yoğunluk nedeniyle pazartesiden itibaren Muratpaşa'da günde 6 pazar kurulacağını söyledi.

    'BELLİ PAZARLARA YOĞUNLAŞMAYALIM'

    Muratpaşa Kaymakamlığı, Antalya Pazarcılar Odası'yla düzenleme öncesi toplantılar yaptıklarını belirten Başkan Uysal, belediyenin zabıta birimleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve odanın 5 gün boyunca günde 6 pazarı koordine edeceğini söyledi. Başkan Uysal, “Muratpaşa'mızda, en sağlıklı şekilde pazarlarımız kurulacak. Belli pazarlara yoğunlaşmayalım. Günde 6 ayrı pazarımız olacak" dedi.

    PAZARLARIN YENİ GÜNLERİ

    Yapılan yeni düzenlemeyle Muratpaşa'da, pazartesi günleri Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Sigorta kapalı pazarıyla birlikte Yeşilbahçe, Güzeloba, Fener, Varlık, Etiler pazarları hizmet verecek. Salı günleri ise Yenigün kapalı pazarı, Çağlayan, Yüksekalan, Yenigün açık pazarı, Meydankavağı ve Meltem pazarları açık olacak. Çarşambaları ise Sigorta kapalı pazarıyla birlikte Yeşilbahçe, Fener, Güzeloba, Ermenek pazarları ve Varlık kapalı pazarı açık olacak. Perşembe günleri de Yenigün, Çağlayan, Sedir, Etiler, Yüksekalan, Meltem pazarları hizmet verecek. Cuma ise Sigorta kapalı pazarı, Güzeloba, Kızıltoprak, Yenigün, Çaybaşı pazarlarıyla Şirinyalı pazarı kurulacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow